Nationala Romaniei de Beach Waterpolo va incerca o calificare istorica la Jocurile Mondiale de Plaja

250

Nationala Romaniei de Beach Waterpolo va participa la prima competitie oficiala de la infiintare in perioada 12-15 mai. Tricolorii vor incerca sa obtina o calificare istorica la Jocurile Mondiale de Plaja, in cadrul competitiei Egypt Aquatic Festival. 7 nationale se vor lupta pe cele 3 locuri care asigura prezenta in Bali, la Jocurile Mondiale. Proiectul este coordonat de fostul poloist Paul Georgescu, omul care a reusit o cariera impresionanta in inotul in ape libere dupa ce s-a retras din polo.

Nationala Romaniei de Beach Waterpolo il are in lot si pe Dragos Stoenescu, portar emblematic al nationalei de polo

„Este o provocare si pentru mine si vreau sa multumesc Federatiei Romane de Polo ca mi-a incredintat fraiele aceastei discipline. Este un sport nou in Romania, pe care l-am adus anul trecut, in cadrul triatlonului Fara Asfalt, atunci cand 8 echipe au participat la primul concurs de beach waterpolo desfasurat la noi” a declarat pentru aimx.ro Paul Georgescu.

Romania va merge in Egipt cu 7 jucatori, atat cat permite regulamentul. In apa se vor afla in permanenta 1 portar + 3 jucatori. Cel care va inchide poarta Romaniei este nimeni altul decat Dragos Stoenescu, jucator activ inca, la Rapid, la varsta de 43 de ani. Dragos a aparat timp de 13 ani si poarta nationalei de polo, cu care a participat la Jocurile Olimpice de la Londra 2012.

„Este un mix de experienta, tinerete si valoare. Vom incerca sa obtinem o calificare istorica la Jocurile Mondiale de Plaja. Pentru calificare ne vom lupta cu Ungaria, Egipt, Africa de Sud, Arabia Saudita si Tunisia. Pana acum au obtinut deja „viza” Croatia, Spania, Italia, Grecia, Japonia si Indonezia” a mai declarat Paul pentru aimx.ro.

Jocurile Mondiale de Plaja s-au desfasurat prima data in 2019. Sunt programate din 4 in 4 ani, iar in Bali vor fi prezenti 1600 de atleti, la 14 discipline, in 45 de evenimente cu medalii.

Lotul Romaniei de Beach Waterpolo: Dragos Stoenescu (Rapid), Flavius Amarie (fost campion cu Steaua), Iulian Radoi ( fost campion cu Steaua si Rapid), Anton Zamfir (Academia Barcelona), Cosmin Goina ( fost campion cu Steaua si Crisul Oradea) Insinna Tommasso ( component al nationalei SUB 20 de ani/Crisul Oradea) si Costa Maximilian (capitanul echipei Crisul Oradea).

Teren de BEACH WATERPOLO

Nationala Romaniei este antrenata de Eugen Georgescu, tehnician cu o vasta experienta – fost campion cu Steaua ( masculin si feminin), campion al Turciei de 3 ori. A pregatit si nationalele Romaniei, Maltei si Kuwaitului.

Beach Waterpolo, un sport foarte dinamic si spectaculos

E un joc foarte intens, fara pauze, fara cornere…. Dupa marcarea fiecarui gol se incepe de la portar. Terenul are 15 metri lungime, pe 10 latime. E mult mai spectaculos ca traditionalul POLO. Se joaca timp de 4 reprize a cate 5 minute” a mai precizat Paul Georgescu.

Meciurile din cadrul Egypt Aquatic Festival se vor desfasura in portul Sawei, din Hurghada. Sponsorul principal al deplasarii este CATENA, companie care a fost alaturi de Paul Georgescu in toate performantele sale realizate in ape libere si inghetate.

aimx.ro va insoti nationala Romaniei si va realiza reportaje de la fata locului. Fotografii, video, interviuri si articole de atmosfera veti putea gasi atat pe pagina noastra de facebook, cat si pe site.

Autor: Vlad Lucian Arhire