Norbert Szabo participă în perioada 13-16 mai în Asia la Sprint, Keirin și Time Trial

116
Norbert Szabo participă în perioada 13-16 mai în Asia la Sprint, Keirin și Time Trial

Norbert Szabo participă la Cupa Națiunilor din Hong Kong unde se va lupta ca să strângă puncte pentru calificarea la Campionatele Mondiale! Reprezentantul României va lua startul la proba de Sprint, Keirin și Time Trial (1 km).

Norbert Szabo participă în Hong Kong la competiția care îl poate propulsa la Mondiale. Are în program trei probe!

Norbert Szabo, Daniel Crista si Eduard Grosu s-au remarcat la individual la Campionatele Nationale pe velodrom organizate la Plovdiv. Doua noi recorduri nationale au fost stabilite la Nationale! La 200 metri, s-a impus Szabó Norbert! La 4000 metri, urmarire individuala, recordul a fost stabilit de Daniel Crista.

Norbert Szabo participă în perioada 13-16 mai în Asia la Sprint, Keirin și Time Trial

Norbert Szabo este ciclist profesionist de pistă (velodrom), component al lotului national. Este multiplu campion national si recordman national. A inceput sa practice ciclismul in 2012 pe sosea si pe pista. In 2017 s-a specializat ca sprinter de pista. Probele sale sunt de sprint (200 metri lansat) si keirin. Reprezinta Romania la concursurile internationale.

Norbert Szabo avea anterior recordului stabilit in Bulgaria un rezultat de referinta la 200 metri lansat in 2017 la Campionatele Europene de Velodrom din Berlin!

Norbert Szabo e setat pe intrecerile europene de ciclism pe velodrom.

Romania a fost reprezentata atunci de cinci sportivi la Campionatele Europene de ciclism pe pista. Norbert era atunci sprinterul echipei continentale Tusnad Cycling Team. La 24 de ani, acesta se afla la prima sa participare la o competitie de asemenea anvergura. Norbert, nascut la Sfantu Gheorghe, se prezenta la Berlin dupa ce a reusit sa se califice in finala probei de keirin, din cadrul Grand Prix-ului de la Viena, cursa de clasa I.


Ceilalti patru ciclisti romani care concurau pentru Romania in capitala Germaniei erau Marius Petrache, Daniel Crista, Valentin Plesea si Alexandru Ciocan.

Pe AIMX  aflați și despre obiectivele campionului national, Daniel Crista aici. Crista a câștigat contratimpul și competiția la general în această lună la Deva!

Autor: Ovidiu Pețenghea