Ciclistul care în 2010 concura în Turul României e leader în IL Giro!

79
Ciclistul care în 2010 concura în Turul României e leader în IL Giro!

Ciclistul italian Alessandro De Marchi conduce în Turul Italiei după ce a preluat tricoul de leader în etapa a patra. Alessandro De Marchi a participat în Turul României în 2010. Italianul a terminat pe locul 3 la general după descalificarea bulgarului Koev.

Ciclistul Alesandro De Marchi poartă tricoul roz al primului clasat în ierarhia generală din Turul Italiei.

Simion Dan mi-a adus aminte cât de nedreaptă e viața pentru unii! Cât de sus am ajuns eu și cât de jos De Marchi (lider în Giro). Pffffffff………Apropos, clasamentul acelui Tur al României s-a facut în etapa de la Vatra Dornei, cu Pasul Tihuța la final. Koev a fost invincibil (i-a aliniat pe De Marchi, Tamouridis si pe Bruno Ridzi cu care era in evadare, eu abia pe 5)! Frumoase vremuri: faceam 100% ce-mi doream – adică mă prefăceam ciclist” a postat plin de umor astăzi Alex Ciocan pe pagina de socializare.

Simion Dan a remarcat ascensiunea lui De Marchi după discuția cu arbitrul Alexandru Drilea-Apetrei

Ciclistul care în 2010 concura în Turul României e leader în IL Giro!
sursa Simion Dan

”Mi-a reamintit că liderul de azi din turul Italiei, Alessandro De Marchi a participat în turul României în 2010. Italianul a terminat pe locul 3 la general după descalificarea lui Koev și a fost tricou verde după etapa a 2-a când a terminat la Vatra Dornei pe locul trei. Alexandru Ciocan a fost în 2010 cel mai bine clasat ciclist român în ,,Mica Buclă”

De Marchi are 34 de ani. Concurează pentru Israel Start-Up Nation. Anterior a fost in echipa Androni Giocattoli între 2011 și 2012. A urmat contractul la Cannondale și cel mai lung angajament de 5 ani la
BMC Racing Team
. În acest an a semnat pentru echipa fondată în 2014 de  Ron Baron și  Ran Margaliot.

În prezent de Marchi se află la cel mai bun rezultat din Turul Italiei. În La Vuelta, Turul Spaniei are 3 etape câștigate la individual și două la contratimpul pe echipe.

Pe AIMX  aflați și despre obiectivele campionului national, Daniel Crista aici. Crista a câștigat contratimpul și competiția la general în această lună la Deva!

Autor: Ovidiu Pețenghea