Nou record mondial la 50 km mars. Romania se apropie de top 30.

759
Nou record mondial la 50 km mars. Romania se apropie de top 30.

Nou record mondial la 50 km mars stabilit in 4ore 4 minute si 36 de secunde. Andreea Arsine a terminat pe 38 cu 1:33:59( cel mai bun rezultat din sezon) la 20km mars. Marius Cocioran nu a terminat intrecerea de 50km.

Atleta chineza Liang Rui a stabilit un nou record mondial!

Andreea Arsine  a facut record la cea de-a 23-a editie a Campionatului National Universitar de atletism si a obtinut Titlul de Maestru al Sportului in acest an inainte de Mondiale!

„Sper ca rezultatele sa fie din ce in ce mai bune. Ma bucur de o echipa minunata in jurul meu. Ei cred in mine si ma sustin, iar asta inseamna foarte mult cand faci performanta.” – Andreea Arsine inainte de Mondiale.

Nou record mondial la 50 km mars proba din cadrul Campionatelor Mondiale pe echipe de la Taicang (China).

China a castigat titlul mondial la echipe in fata Ecuadorului si a Ucrainei.  Liang, atleta de 23 de ani a devansat-o pe compatrioata sa Yin Hang, vicecampioana mondiala en titre la individual si pe australianca Claire Tallent.

La masculin Japonia a cucerit medalia de aur prin Hirooki Arai, Hayato Katsuki si Satoshi Maruo. Arai a fost cronometrat in 3 ore 44 de minute si 24 de secunde. Arai a controlat cursa, dar in  ultimii doi km. a fost pus sub presiune de Katsuki, pe care l-a devansat cu 6 sec.

Japonia a fost urmata in clasamentul echipelor de Ucraina, iar bronzul a revenit Poloniei.

In proba de 10 km. China a cucerit titlul mondial la masculin multumita succesului repurtat de Zhang Yao, in 40:07. Conationalul Wang Zhaozhao a terminat pe doi in 40:12 cel mai bun rezultat personal in acest sezon.

Japonia si-a adjudecat medalia de argint, iar Australia a intrat in posesia bronzului.

La feminin cursa pe distanta de 20 km a fost dominata de  China in fata echipei din  Italia, iar  Spania s-a multumit cu bronzul. Cursa a fost castigata de mexicanca Guadalupe Gonzalez  dupa o ora 26 de minute si 38 de secunde. Chinezoaicele Qieyang Shijie si Yang Jiayu au completat podiumul si au adus succesul tarii gazda in clasamentul pe echipe.

Rezultate aici!