sâmbătă, decembrie 2, 2023
AcasăCAMPIONIOpt medalii pentru România la Jocurile Europene din Polonia

Opt medalii pentru România la Jocurile Europene din Polonia

Opt medalii pentru România la Jocurile Europene din Polonia. Delegația tricoloră a obținut după cinci zile, două medalii de aur, trei de argint şi trei de bronz.

Opt medalii pentru România la Jocurile Europene din Polonia, au câştigat întrecerile ciclistul Vlad Dascălu la mountain bike şi atleta Claudia Bobocea la 1.500 metri.

Medalii de argint au cucerit atletele Bianca Ghelber la aruncarea ciocanului şi Daniela Stanciu la săritura în înălţime, precum şi Cătălin Chirilă la canoe simplu pe distanța de 500 metri, în timp ce medaliile de bronz au fost obţinute de karateka Ştefan Comănescu la categoria 67 kilograme (kumite), de atleta Andrea Miklos la 400 metri alergare şi de scrimera Mălina Călugăreanu la floretă.

.Foil Womem In photo: CALUGAREANU Malina vs WASILCZUK Dominika Photo Augusto Bizzi

Mălina a început să practice scrimă la vârsta de 12 ani la Steaua. A câștigat prima sa etapă de Cupa Mondială pentru juniori la Timișoara în anul 2014 și a încheiat sezonul 2014–2015 pe locul unu în clasamentul mondial de juniori.

A început să participe la competiții de seniori în sezonul 2011 -2012 și s-a alăturat lotului național de seniori la Europenele din 2013. Un an mai târziu a obținut medalia de argint la Naționalele de seniori și a cucerit aurul pe echipe. A participat la Jocurile Olimpice de vară din 2016 prin turneul preolimpic de la Praga. Adună experiență, medalii și face performanță ca să ajungă la Jocurile Olimpice.

Ştefan Comănescu a adus primul rezultat de top delegației române în Polonia. Bronz la Kumite! Ştefan este sportiv legitimat în cadrul Federației Române de Karate la CS Scorpion București și CS Dinamo București.

La categoria 67 kilograme, Comănescu a fost învins în semifinale de grecul Xenos Dionysios, cu 6-1.

Pe AIMX  citiți și articole despre români implicați în competiții de alergare. Detalii aici!

Autor: Ovidiu Pețenghea

DIN ACEEASI CATEGORIE
- Reclamă -

CELE MAI POPULARE