Este OFICIAL! S-au amanat Jocurile Olimpice Tokyo 2020

171

Japonia si Comitetul International Olimpic au cazut de acord sa amane Jocurile Olimpice din aceasta vara. Cea mai importanta competitie sportiva de pe planeta se va tine in 2021. Jocurile Olimpice din 1916, 1940 si 1944 au fost anulate din cauza celor doua Razboaie Mondiale. Este pentru prima data in istorie cand o pandemie amana o editie a Jocurilor.

Jocurile Olimpice de la Tokyo ar fi trebuit sa se desfasoare in perioada 24 iulie 9 august

Pandemia de coronavirus amana si Jocurile Olimpice de Vara Tokyo 2020. Decizia a fost luata marti de premierul Japoniei Shinzo Abe si presedintele Comitetului International Olimpic Thomas Bach.

Jocurile Olimpice urmeaza sa fie reprogramate anul urmator, dar nu mai tarziu de vara lui 2021. Masura a fost luata pentru a se proteja sanatatea sportivilor, organizatorilor si a tuturor celor implicati, se arata in comunicatul Comitetului International Olimpic.

CIO s-a confruntat de mai multe zile cu o presiune puternică din partea federaţiilor şi a sportivilor, care cau cerut amânarea JO 2020 din cauza pandemiei de Covid-19. Canada si Australia anuntasera deja ca nu-si vor trimite sportivii in Japonia.

In acest context, Campionatele Mondiale de atletism din 2021 ar putea fi amânate cu un an. Federaţia Internaţională de Atletism a demarat discuţiile cu organizatorii de la Eugene (SUA) pentru o eventuală amânare a competiţiei. Totul pentru ca Jocurile Olimpice sa nu se suprapuna cu Mondialul de atletism.

Tot pe aimx.ro poti citi despre primul concurs de alergare desfasurat in China in „era post coronavirus”, aici!!!