Paul Dumitrascu e dublu medaliat cu aur la haltere la Teheran!

446
Paul Dumitrascu e dublu medaliat cu aur la haltere la Teheran!

Paul Dumitrascu e dublu medaliat cu aur la haltere la Teheran! Antrenat de Nicolae Nitu, Paul a obtinut 3 medalii in Sala Complexului Sportiv Azadi din Teheran. Paul a avut o evolutie foarte buna in Iran.

Paul Dumitrascu e dublu medaliat cu aur la haltere la Teheran  la total si la aruncat.

Paul a cucerit si medalia de argint, la stilul smuls. Dumitrascu a concurat in cadrul Competitiei de Calificare Olimpica Tokyo 2020 “International Fajr Cup”. Paul s-a impus, in limitele categoriei olimpice 73 Kg. Dumitrascu a obtinut urmatoarele rezultate: 312 kilograme, la total, 176 kilograme, la stilul aruncat, si 136 kilograme, la smuls.

Anul trecut Paul Dumitrascu a  fost vicecampion mondial de juniori la categoria 69 kilograme, in cadrul competitiei de la la Taskent (Uzbekistan).

La 18 ani Dumitrascu, legitimat la CSA Steaua Bucuresti a castigat doua medalii de argint, la stilul aruncat si la totalul olimpic cu 175 si 309 kilograme. La stilul smuls, Paul Dumitrascu s-a clasat pe locul 5 cu rezultatul de 134 kilograme.

In urma cu un an Paul Dumitrascu castiga medalia de argint la stilul aruncat (174 kilograme), la categoria 69 de kilograme din cadrul Campionatelor Europene de haltere de la Izvorani. Sportivul in varsta de 18 ani a avut  la aruncat 167, 171 si 174 de kilograme. Ultima reusita i-a adus medalia de argint.  Dumitrascu a fost atunci devansat doar de Briken Calja din Albania, care a ridicat 175 kilograme. Medalia de bronz i-a revenit germanului Robert Joachim, cu 173 kilograme. La stilul smuls, Dumitrascu a intrat in concurs la 128 de kilograme, ridicand apoi 131. Din pacate, el a ratat ultima incercare la 134 de kilograme, clasandu-se doar pe locul 9. Albanezul Briken Calja a castigat cu 146 kilograme cu 3 in plus fata de italianul  Mirko Zanni. Pe locul 3 a incheiat spaniolul David Sanchez cu 141 kilograme.

Ca junior Paul Dumitrascu a reusit sa urce pe podiumul de premiere la Campionatele Europene de haltere la Pristina (Kosovo).

In cadrul categoriei 69 de kilograme, Paul Dumitrascu a terminat pe primul loc la stilul “aruncat”, cu o performanta de 169 de kilograme.

Dumitrascu si-a trecut in palmares si argintul european la U17, la “total”, cu 296 de kilograme.

Paul Dumitrascu a fost in lotul national de juniori, la Bascov.

Sursa foto Federatia Romana de Haltere