Romania este singura tara cu doua finaliste la lungime la Europeanul de Sala

538
Romania este singura tara cu doua finaliste la lungime la Europeanul de Sala

Romania este singura tara cu doua finaliste, Alina Rotaru si Florentina Marincu-Iușco la Glasgow. Concurente in proba de saritura in lungime, Alina si Florentina s-au alaturat Claudiei Bobocea si  Danielei Stanciu in finale la Campionatul European de Atletism in Sala.

Romania este singura tara cu doua finaliste, Alina Rotaru si Florentina Marincu-Iușco la lungime la Campionatul European de Atletism in Sala.

In prima zi a Europenelor de sala de la Glasgow, Claudia Bobocea si Daniela Stanciu s-au calificat in finalele de la 1.500 m, respectiv inaltime. Bianca Razor s-a calificat in semifinale la 800 de metri. In Semifinala Romania este singura tara cu doua finaliste la lungime la Europeanul de SalaBianca a facut cel mai bun rezultat personal  2:03.65, dar  nu s-a calificat in finala.

Tot cu un rezultat personal de refeinta a incheiat prima sa participare la un European, Andrea Mikloș a făcut P.B. in calificarile de la 400 de metri, 53.87.

Rezultatele complete ale delegatiei Romaniei sambata, in ziua a doua a Europenelor de Atletism in Sala:
Alina Rotaru – lungime – 6,66 – s-a calificat In finala.
Florentina Marincu-Iușco – cel mai bun rezultat al ei in acest sezon la lungime – 6,52! S-a calificat in finala.
Daniel Petre Rezmiveș – la 60 de metri a alergat 6.77. S-a calificat in semifinalele dar nu a ajuns in finala.
Ionuț Neagoe – 60 m – 6.88 – s-a oprit în serii;
Alexandru Terpezan – la 60 de metri a alergat  6.92. S-a oprit in serii.
Andreea Marina Baboi – la 60 de metri a alergat 7.44. S-a oprit in serii.
Bianca Răzor – la 800 metri  a alergat 2:03.65 – P.B. – s-a oprit in semifinale.

Intrecerile de duminica incep de la ora 12.00 cu finala probei de triplu salt la feminin. La 13.35 este programata a doua finala a zilei. Vor evolua sportivii la saritura in lungime. Dupa ora 14.20 intra in concurs sportivele la aruncarea greutatii. Reprezentantele Romaniei concureaza in finala in reuniunea de seara dupa ora 20.00. Alina si Florentina intra primele in concurs. Daniela Stanciu are programata finala la inaltime dupa ora 21 si 15 minute. Finala la 1500 de metri incepe la 22.15 si Claudia Bobocea va fi la start!

sursa foto Federatia Romana de Atletism

Autor: Ovidiu Pețenghea