Paul Georgescu a spart gheata si la Targu Mures

274

 Paul Georgescu continua pregatirile pentru inotul extrem din Antarctica. Vor fi cele mai „salbatice” si reci ape in care a inotat vreodata. Iar totul se va intampla undeva intre 17 si 28 februarie. Paul si-a testat din nou rezistanta in ape inghetate. De data aceasta la Targu Mures, acolo unde se afla pentru a arbitra mai multe partide de polo.

Paul Georgescu a spart gheataPaul Georgescu a spart la propriu gheata din strandul de la Targu Mures:” A fost prima baie la 0 grade de cand am reinceput antrenamentele”

Sportivul profita de orice ocazie pentru a pregati inotul din Antarctica. Aflat la Targu Mures, Paul a bifat o sedinta de 15 minute in ape „reci ca gheata”. A intrat intr-o apa cu o temperatura de 0 grade si a fost nevoit sa indeparteze pojghita de gheata care se formase la suprafata. „A fost un antrenament bun. Vreau sa spun ca m-am simtit foarte bine. Nu am tremurat deloc atunci cand am iesit din apa. Afara erau 0,5 grade, iar apa avea 0 grade. Asta chiar daca a fost o zi frumoasa, cu soare…Am in plan sa fac si o sesiune de inot , dar doar daca voi gasi un culoar fara pojghita de gheata pentru ca e foarte periculoasa si ma pot taia”, a declarat Paul pentru aimx.ro.

Doar 23 de inotatori  de pe glob au reusit sa parcurga cel putin 1 kilometru in apele inghetate din largul coastelor Antarcticii.

7 dintre ei au inotat peste 1600 de metri. Recordul mondial de distanta ii apartine lui Sharma Bhatki, India: 2 kilometri si 250 de metri.

Tot pe aimx.ro poti citi despre cel mai important proiect in alergarea romaneasca la final de an, aici!

Autor: Vlad Lucian Arhire