Paul Georgescu este oficial primul roman care detine „Original Triple Crown”

0
157

Paul Georgescu, inotator in ape libere si inghetate, este oficial primul roman care a primit distinctia „Original Triple Crown”. Este in acelasi timp al zecelea om din istorie care reuseste o astfel de performanta incredibila. Distinctia este acordata inotatorilor care reusesc sa traverseze Enghlish Channel, North Channel si Bristol Channel. Kevin Murphy, in 1972, a fost primul pamantean care a avut succes in traversarea celor 3 teribile stramtori.

Reusita lui Paul Georgescu vine dupa recunoasterea oficiala a traversarii Canalului Bristol, pe distanta istorica

Bristol Channel Swimming Asociation a ratificat traversarea lui Paul Georgescu din 24 iulie 2023. Romanul a inotat din Porthcawl, Tara Galilor in Devon, Anglia, in 10 ore, 55 de minute si 36 de secunde. Paul Georgescu, fost poloist de performanta si actual profesor de educatie fizica si sport in Bucuresti, a devenit primul roman care reuseste sa traverseze „ruta istorica” a Canalului Bristol si astfel si pimul roman care isi trece in palmares un titlu mult ravnit de inotatorii in ape libere: „Original Triple Crown”.

Traversarile lui Paul Georgescu din cadrul „Original Triple Crown”:

14 septembrie 2016: English Channel ( Anglia – Franta) , 13 ore si 26 de minute

25 august 2022: North Channel ( Irlanda de Nord – Scotia), 11 ore si 7 minute

24 iulie 2023: Bristol Channel (Tara Galilor – Anglia), 10 ore 55 de minute

„Cu siguranta cea mai grea, dificila traversare a fost cea a Canalului Nordic, dupa parerea mea, poate chiar cea mai grea stramtoare de traversat din lume. Si experienta din Bristol Channel a fost una dificila. Am inotat pe timp de noapte (a fost a treia stramtoare inotata noaptea), iar de la mijlocul traversarii nu am mai putut sa ma alimentez. Vomitam doar cand stiam ca se apropie momentul de alimentare. Starea aceasta de rau s-a datorat in primul rand valurilor care au ajuns si la doi metri” a declarat Paul Georgescu pentru aimx.ro.

Traeul lui Paul Georgescu in Bristol Channel

Apa, 17 grade, temperatura exterioara, 10 grade. Acestea au fost conditiile meteo de la startul inotului.

„Vremea este parsiva in Bristol Channel. Curentii sunt puternici, volumul de apa mare. Am avut si un mare atuu insa. Faptul ca echipa din suport a fost formata din Kate Steels, o inotatoare cu mare experienta, detinatoarea titlului de Woman of The Year in 2022, a contat foarte mult in aceasta traversare” a mai transmis Paul pentru aimx.ro.