Strâmtoarea Gibraltar, distanţa dintre Spania şi Maroc înotată de români în 5 ore şi un minut.

0
544
Strâmtoarea Gibraltar, distanţa dintre Spania şi Maroc înotată de români în 5 ore şi un minut.

Distanţa dintre Spania şi Maroc înotată de români în costume de neopren. Numărul românilor care au traversat strâmtoarea dintre Europa şi Africa a ajuns la şapte, doar doi dintre ei înotând fără costum de neopren, Paul Georgescu şi Şerban Frăţilă. În 2012, Călin Chiprianov şi Nicolae Leţ au fost primii români care au traversat strâmtoarea Gibraltar în 4 ore şi 44 de minute, cu costum de neopren.

Strâmtoarea Gibraltar, distanţa dintre Spania şi Maroc înotată de români în 5 ore şi un minut.

Distanţa dintre Spania şi Maroc înotată de români, Mihai Holban, Florin Tomoş și Cristian Mitrică anunță: 14842 strokes, 5 hours, 16,9 km: Crossing The Strait of Gibraltar!

„Sâmbătă, ceaţa a împiedicat traversarea la ora 7 dimineaţa, ora la care curentul te ajută să înaintezi spre Maroc. Ceaţa a persistat până la ora 13,30 şi, inţial, organizatorii au anulat traversarea, din cauza vizibilităţii reduse. Strâmtoarea este tranzitată de circa 300 de nave pe zi şi este una dintre cele mai traficate din lume. Apa oceanului era agitată după amiază şi curenţii se schimbau existând riscul să fim împinşi departe de coastă”, a declarat, pentru AGERPRES, Cristian Mitrică.

Clujeanul, Florin Tomoş, instructor de înot, iniţiatorul Seven Lakes România a traversat în 2019 strâmtoarea Molakai, Hawai, parte din Ocean Seven şi a înotat atunci 48 de kilometri.

Bucureşteanul, Mihai Holban, avocat şi antrenor de înot, este primul român care a traversat în cadru organizat strâmtorile Bosfor, în 2015, Dardanele, în 2019, şi Gibraltar, în 2023.

Cristian Mitrică, care în prezent locuieşte în Bucureşti, economist de profesie, a început înotul la aproape 40 de ani, după un accident la schi. El a fost pe barcă în anul 2012 cu primii doi români care, în costum de neopren, au traversat strâmtoarea Gibraltar, precum şi anul acesta când i-a însoţit în acelaşi traseu pe Şerban Frăţilă şi pe Paul Georgescu.

Pe AIMX  citiți și articole despre români implicați în competiții de alergare. Detalii aici!

Autor: Ovidiu Pețenghea