Paul Georgescu face record mondial in “inima Antarcticii”: a inotat la Cercul Polar

332

Romanul Paul Georgescu a scris o noua pagina de istorie in ceea ce priveste inotul in ape libere. Fostul poloist a devenit primul inotator din lume care parcurge o mila in apele inghetate de la Cercul Polar de Sud.”Multi nu pot ajunge aici pentru ca navele nu pot patrunde din cauza ca vremea este foarte rea. Noi ne-am incercat sansa si am avut noroc” a spus Paul. Bucuresteanul este si campion mondial de inot in ape inghetate pe distanta de 500 de metri.

Paul Georgescu a inotat in conditii extreme o mila la Cercul Polar de Sud

S-a antrenat din greu si a reusit una dintre cele mai importante performante din cariera sa. Dupa 7 zile de navigare din Ushuaia, Argentina, cel mai sudic punct de pe continentul american, nava pe care se afla imbarcat Paul a atins Cercul Polar de Sud. Paul Georgescu a avut de asteptat mai intai ca o familie de orci sa se deplaseze din zona pentru a se putea arunca in apele inghetate din “inima Antarcticii”. Apa a avut o temperatura de 0,5 grade, iar Paul a inotat fara oprire mila devenind primul om de pe pamant care inoata o mila in acest punct al globului.


Inotul a fost ok. Nu am avut probleme si mi-am mentinut ritmul. Performanta reprezinta un nou record mondial. Nu o sa mai inot a doua
oara. E mai important recordul acesta decat cel de distanta. Timpul a fost de 22 de minute si 44 de secunde.


Si recuperarea de imediat de dupa inot a decurs foarte bine. Paul a avut ceva probleme la degetele de la picioare, dar in cateva minute situatia a intrat in normal.”Acum pot sa ma bucur de vacanta” a mai declarat ice swimmerul pentru aimx.ro.

Autor: Vlad Lucian Arhire