Raluca Stramaturaru isi consolideaza locul 1 in Lume la sanie!

329
Raluca Stramaturaru isi consolideaza locul 1 in Lume la sanie!

Raluca Stramaturaru isi consolideaza locul in clasamentul Cupei Natiunilor dupa intrecera din Germania. Raluca are 416 puncte cu o etapa inainte de final. In penultima intrecere, in Germania, la Winterberg a incheiat pe 3. A castigat Sandra Robatscher din Italia. Olesya Mikhaylenko din Rusia a fost pe doi.

Raluca Stramaturaru isi consolideaza primul loc in Cupa Natiunilor. Americanca Ashley Farquharson este a doua cu un total de 336. Raluca a strans dupa 8 din cele 9 etape un total de 416! Pe trei este Carolyn Maxwell din Canada cu 312.

Ultima etapa este programata la Koenigssee!

Raluca Stramaturaru isi consolideaza locul 1 in Lume la sanie!

Cea mai buna sportiva a Romaniei la sanie a castigat prima medalie in 2020, in Norvegia! A fost bronz pentru stelista!

Raluca Stramaturaru a terminat in 48.090 lansarea la sanie cu finish la +0.315 de castigatoare. A castigat intrecerea letona Ulla Zirne. Americanca Brittney Arndt a fost pe doi la 0.226 de timpul de referinta al austriecei. Radu Theodor o antreneaza pe Raluca Stramaturaru.

Raluca Stramaturaru isi consolideaza locul 1 in Lume la sanie!
sursa foto CSA Steaua Bucuresti

Sportiva stelista a primit titlul de cetatean de onoare in Busteni la Gala Alpinismului Romanesc. Raluca este din Busteni si a reusit cel mai bun rezultat al carierei anul trecut la Jocurile Olimpice din Coreea de Sud: locul 7 la sanie.

„A fost un moment emotionant. Pe sanie sunt mai in largul meu”, a declarat Raluca intr-un interviu pentru TVR Sport.

Sania s-a dezvoltat ca sport inca din secolul al XVI-lea. Primele sanii au fost construite insa 300 de ani mai tarziu de patronii unui hotel elvetian. Obiectivul era sa le ofere turistilor senzatiile tari.

Primele intreceri de sanie si-au facut debutul la Jocurile Olimpice  de la Innsbruck.

In 1964 au fost programate intreceri atat la feminin cat si la masculin. Din 1976 concursurile au fost organizate pe aceeasi pista cu intrecerile la bob.

Sursa foto Raluca Stramaturaru

Pe AIMX puteti citi aici si despre mama cu trei copii care a castigat intrecerile la schi alpin de la FIS SES Nation Cup

Autor Ovidiu Pețenghea