Paul Pepene la finalul Turului de Schi! Urmatoarele obiective

187
Paul Pepene la finalul Turului de Schi! Urmatoarele obiective

Paul Pepene la finalul intrecerilor din cele zece zile a avut cea mai buna clasare pe locul 24. Norvegianca Therese Johaug si rusul Alexander Bolsunov au castigat Turul de Schi. 

Paul Pepene la finalul ultimei etape a Turului la Val di Fiemme a fost pe 34 la general. Cursa de 10 kilometri a incheiat-o pe 24. Intrecerile din Turul de schi fac parte din calendarul Cupei Mondiale de schi fond.

Paul Pepene la finalul Turului de Schi! Urmatoarele obiective”A fost greu dar am reusit sa termin cu bine. Am fost 86 de atleti si am terminat pe 34. In ultima proba am avut locul 24. Cel mai bun loc pentru mine la aceasta editie. O sa am in continuare zece zile de pregatire acasa. Voi merge apoi in Cehia la Nove Mesto pentru Cupa Mondiala. Voi concura la 15 kilometri liber. Va urma in Germania schiatlonul de 30 de kilometri tot in cadrul Cupei Mondiale.”-Paul Pepene

Castigatorul Turului de Schi, Alexander Bolsunov are de 23 ani. Rusul se afla la primul sau succes in Turul de Schi. Performanta a fost obtinuta in fata fostului castigator, norvegianul Johannes Klaebo.

Klaebo avea un avans de o secunda in clasamentul general, inaintea ultimei etape. In Italia, norvegianul a fost intercut de rusii Alexander Bolsunov si Serghei Ustiugov. Ustiugov a fost  castigatorul Turului de Schi in 2017. La actuala editie s-a clasat in final pe locul al doilea, la 27 secunde in urma lui Bolsunov. Klaebo a a fost al treilea, la 1 minut si noua secunde.

La feminin, Therese Johaug s-a impus cu un avans de 1 minut si 11 secunde fata de rusoaica Natalia Nepriaeva. Pe trei a mai incheiat o norvegianca, Ingvild Oestberg, la 1 minut 17 secunde.

Pentru Johaug este al treilea succes in Turul de Schi. Therese a mai castigat in 2014 si 2016. Johaug este pe primul loc in clasamentul general al Cupei Mondiale de schi fond.

Pe AIMX aflati ce record a tintit una dintre cele mai bune tragatoare la pusca 10 metri aer comprimat din Romania. Articolul este aici.

Autor Ovidiu Pețenghea