Romania se prezinta la Jocurile Olimpice pentru tineret de la Lausanne

222
Romania se prezinta la Jocurile Olimpice pentru tineret de la Lausanne

Romania se prezinta in Elvetia fara Jinga! Sportivul a fost desemnat initial purtator de drapel al Romaniei la ceremonia de deschidere. Stafeta a fost preluata de Petrut Cotinghiu. Jinga nu va participa in Elvetia din motive medicale. 

 Romania se prezinta la festivitatea de deschidere a Jocurilor Olimpice pentru tineret cu Georgeta Popescu si Constantin Surdu in fruntea delegatiei. Ei vor purta drapelul!

Constantin Surdu concureaza la schi alpinism. Georgeta Popescu este campioana la monobob!

Romania se prezinta la Jocurile Olimpice pentru tineret de la Lausanne”Am facut un an atletism, mai exact aruncarea sulitei. In 2017 am fost contactata de domnul Popescu Cezar sa dau probe pentru a incepe un nou sport, bob. Am luat acele probe ce constau in viteza si forta. Iar, dupa nici o saptamana am plecat in Austria pe gheata la scoala de pilotaj. In vara anului 2017 dupa alte probe am intrat in lotul national de monobob pentru a reprezenta Romania la Jocurile Olimpice de Tineret din 2020.”-Georgeta Popescu

La Jocurile Olimpice de Tineret sunt programate 3 probe: individual, sprint si stafeta. George Jinga era starul lotului: cu medalie de bronz in proba de vertical de la Campionatul Mondial pentru cadeti (2019) si argint la Europene (2018), tot la Vertical. Absenta lui trebuie suplinita de o zi buna a colegilor.

 

Romania se prezinta la Jocurile Olimpice pentru tineret de la LausanneIntrecerile sunt programate la Lausanne si Saint Moritz. La Saint Moritz sunt programate intrecerile la monobob, skeleton, sanie si patinaj viteza. Comitetul International Olimpic a decis sa fie organizate doua ceremonii de deschidere.

Constantin Surdu va fi purtatorul de drapel al Romaniei la ceremonia de deschidere de la Lausanne. Georgeta Popescu va fi portdrapelul Romaniei la festivitatea de la St. Moritz.

Pe AIMX puteti citi si despre obiectivele lui Paul Pepene la capitolul sporturi de iarna pe site. Gasiti detalii aici!

Autor: Pețenghea Ovidiu