Cleonia Riciu şi visul olimpic!

785

„Am vrut sa fiu Alina Dumitru”

A început ca o joacă, a devenit pasiune şi acum tratează judo-ul ca  mod  de viață. Cleonia Rîciu!

” M-am apucat de judo la nici 7 ani impliniti în Strehaia. Nu stiam despre ce e vorba, dar aveam multa energie pe care mama mea a vrut să o consum în  mod constructiv. Pe atunci nu se gândea  ca o să ajung sa fac sport de performanță.”

Dinamică, dornica sa-si depăşească limitele, Cleonia şi-a descoperit pasiunea.

„Judo a fost primul sport pe care l-am practicat în mod organizat, dar în  paralel am mai încercat şi altele. La toate am putut să renunt dar la judo nu!”

Pentru Cleonia, judo inseamna mai mult decat un sport, iar pasiunea a fost starnita de succesul Alinei Dumitru, campioana olimpica la Beijing în 2008. Cleonia se apropia atunci de 10 ani, aniversați pe 27 Septembrie

” Ca orice copil din România care practică judo am zis că vreau să ajung ca Alina Dumitru, dar de când  sunt în  lot de la ficare dintre senioare aa vrea sa am cate  ceva, daca nu in  judo cel putin în  atitudine”

La majorat Cleonia se mandrea cu titlul de campioana balcanica. Până la prima medalie mondială timpul a fost scurt, dar efortul imens. Accidentările nu au ocolit-o pe Cleonia, însă puternica, ambițioasa olteanca a revenit pe tatami şi a enuziasmat!

Cleonia Riciu a câştigat medalia de bronz la categoria 52 de kilograme la Campionatul Mondial de la Zagreb în Croația , la nivel sub 21 de ani.

Devotată crezului ei, Cleonia a stat departe de tentații!

„Nu pot sa zic ca am renunțat  la ele pentru ca niciodată nu am avut o viață de noapte, dar sincer nu îmi  pare rau. Asta nu e de mine. Cat  despre dulciuri cum la noi este categorie de greutate încerc sa ma  abtin cat  mai mult”

Îi vom urmări progresul Cleoniei, un exemplu ca în Romania sunt copii frumoşi  şi talentați!