Premii pentru Ana Maria Popescu, Emilia Corbu și Ilinca Pantiș

75
Premii pentru Ana Maria Popescu, Emilia Corbu și Ilinca Pantiș

Premii pentru Ana Maria Popescu după un an în care în ciuda pandemiei, a urcat pe locul 1 în clasamentul mondial FIE la spadă. Ana este și câștigătoare a trofeului Cupei Mondiale 2019-2020. Emilia Corbu la 18 ani și Ilinca Pantiș la 17 ani au rezultate foarte bune!

Premii pentru Ana Maria Popescu și un moral bun pentru calificarea la Jocurile Olimpice.

În sezonul 2019-2020, Ana Maria Popescu are trei victorii în Cupele Mondiale. A câștigat la Tallin, Havana și Doha. A fost declarată câștigătoare a Cupei Mondiale de către Federația Internațională de Scrimă în acest sezon. Este a 4-a oară în carieră când Ana Maria Popescu obține trofeul! E o premieră la nivel mondial! Ana este cea mai bună spadasină a lumii conform clasamentului FIE.

Ana vrea să revină la Jocurile Olimpice. La competiția supremă a câștigat aur și argint, la Campionatele Mondiale are 7 medalii (2 de aur-2 argint – 3 bronz). La Campionatele Europene, Ana are 7 medalii de aur, 4 de argint și două de bronz. Anul viitor, Ana va avea șansa să obțină a 5-a calificare la Jocurile Olimpice!

Emilia Corbu are 18 ani și este legitimată la Clubul Sporturilor Tehnico Aplicative București. Emilia are în palmares medalie de bronz la floretă la Campionatele Europene pentru juniori, la Porec 2020. Antrenorii Emiliei sunt Petre Ducu și Ana Pavel. Emilia a reușit să câștige bronzul european la junioare în februarie la Europenele din Croația.

Ilinca Pantiș are 17 ani și este legitimată la Clubul Sportiv Riposta București. Are în palmares medalia de bronz la sabie la Campionatele Europene de juniori, la Porec 2020. Ilinca este antrenată de Constantin Sandu și de Lucian Dina. Sabrera română a urcat pe podium la cea mai importantă competiție a acestui an, Europenele de juniori.

Sursa Federația Română de scrimă

Pe AIMX aflați aici vești și din triatlon!