Primele medalii la Jocurile Europei pentru Romania. Rezultate la Sambo!

468
Primele medalii la Jocurile Europei pentru Romania. Rezultate la Sambo!
Alina Păunescu

Primele medalii la Jocurile Europei sunt aduse din delegatia Romaniei de reprezentantii de la Sambo. Este un sport care are un stil spectaculos de tehnici din judo, tranta si alte lupte. La Minsk fetele au cucerit trei medalii de bronz.  Daniela Poroineanu a terminat pe locul trei la sambo. Daniela a cucerit prima medalie pentru Romania in Belarus! Antrenorul Viorel Gasca a avut motive sa fie fericit! 

Primele medalii la Jocurile Europei! Trei medalii de bronz au cucerit romancele la stilul de lupte sambo!

Primele medalii la Jocurile Europei pentru Romania. Rezultate la Sambo!
Anda Vâlvoi

A doua medalie de bronz a fost cucerita pentru Romania de Anda Valvoi la 64 kg! A treia medalie a fost cucerita la categoria +80 de kilograme de Alina Paunescu.

Pana pe 30 iunie tricolorii participa la Jocurile Europene de la Minsk cu o delegatie de 123 de sportivi! Reprezentantii Romaniei vor concura la toate cele 15 sporturi: atletism, baschet 3×3, badminton, box, ciclism, fotbal pe plaja, gimnastica artistica, aerobica si ritmica, judo, kaiac-canoe, lupte – feminin, libere si greco-romane, sambo, tenis de masa, tir sportiv si tir cu arcul.

Primele medalii la Jocurile Europei pentru Romania. Rezultate la Sambo!
Daniela Poroineanu

Sportivii urmaresc si calificarea la Jocurile Olimpice 2020 de la Tokyo. La precedenta editie a Jocurilor Europene, care a avut loc in 2015 la Baku (Azerbaidjan), Echipa Olimpica a Romaniei a cucerit  trei medalii de aur, cinci de argint si patru de bronz.

COSR a premiat cele mai valoroase rezultate cu 15.000 de lei. Medaliatii cu argint au fost premiati cu 9.000 lei, iar bronzul le-a adus sportivilor romani 6.000 lei. Sportivii clasaţi pe locurile 4-6 au primit 5.000, 3.000, respectiv, 2.500 lei. Romania a cucerit 12 medalii la precedenta editie a Jocurilor Europene in Azerbaidjan.

Medaliile de aur au fost cucerite la scrima si la judo. Ana-Maria Florentina Branza, Simona Cristina Gherman, Simona Pop si Amalia Tataran au castigat la spada, pe echipe. Ana-Maria Florentina Branza Popescu a castigat si la spada individual!

Andreea Stefania Chitu a castigat medalia de aur la categoria 52 kg. la judo!

AIMX v-a prezentat in acest an si rezultate la masculin despre performerii la sambo! Gasiti detalii aici!