Primele rezultate de top pentru romani la Campionatul Balcanic de alergare montana

262
Primele rezultate de top pentru romani la Campionatul Balcanic de alergare montana

Primele rezultate ale romanilor la Campionatul Balcanic de alergare montana pentru seniori si juniori 1 din Poiana Brasov. Ionut Alin Zinca a fost pe doi la seniori, urmat de Leonard-Albert Mitrică, care a terminat in 1 h 00 min 43 sec. Veste excelenta, Cristina Simion castiga, iar Madalina Florea este vicecampioana la senioare.

Primele rezultate cu titlu balcanic si doua plasari pe doi la nivelul de seniori pentru Romania la intrecerea de la Brasov

Primele rezultate de top pentru romani la Campionatul Balcanic de alergare montana
Campioana mondiala si acum balcanica si Karcsi Kadas

Cristina Simion a terminat cursa in 1.06.45. 89. Madalina Florea a urmat-o pe campioana in 1.08.02.75. A fost podium integral romanesc la senioare multumita Andreei Alina Piscu!

Si la masculin Romania l-a avut pe Ionut Alin Zinca in top. Abdullah Cakir s-a impus in 59.06.17. Timpul lui Zinca a fost 1.00.33.95. Al treilea clasat a fost tot din Romania,  Leonard-Albert Mitrică, finish in 1 h 00 min 43 sec.

La juniori 1 masculin cel mai bine plasat roman a fost Daniel Gheorghe Rus cu timpul 31.01.88 s-a clasat pe 4. Turcii au dominat si au ocupat integral podiumul. A castigat Mehmet Vefa Aydemir cu timpul 30.13.52.

Laura Marina Corhana a fost cea mai bine plasata junioara a Romaniei, pe 5. A terminat in 37.18.10. A castigat Yasna Petrova din Bulgaria in 33.36.44.

 Unul dintre marii absenti din lotul Romaniei a fost Cristi Mosoiu, de la CSA Steaua. Acesta se afla in Austria, ca antrenor, cu lotul olimpic de biatlon al Romaniei. Nici Denisa Dragomir nu a fost prezenta la startul competitiei dupa ce a suferit o accidentare in urma cu cateva saptamani.

Ionut Alin Zinca vicecampion balcanic si  Cristian Moșoiu.

A fost a 24-a editie a intrecerii. Lotul Romaniei fiind format din 16 alergatori: 8 seniori si 8 juniori (under 20). Vedeta echipei este campioana mondiala de alergare montana pe distanta lunga din 2019, Cristina Simion care a confirmat si a castigat intrecerea din Poiana Brasov.

Traseul este in proportie de 95 la suta in aria domeniului schiabil, aproximativ 11 kilometri pentru seniori.

Tot pe AIMX poti citi si povestea ultramartonistei Cristina Vasilache dupa teribilul concurs din SUA, MOAB 240, incheiat in 106 ore, AICI!!!

Autor: Ovidiu Pețenghea