Radu Cristian face analiza evoluției la triplusalt. Despre Personal Best!

0
94
Radu Cristian face analiza evoluției la triplusalt. Despre Personal Best!

Radu Cristian face analiza evoluției la Campionatele Naționale de Atletism de la Craiova. ”Pot spune că a fost o evoluție majoră față de anul trecut facand referire la Pb-ul de anul trecut din vară și anul acesta. Anul trecut am terminat sezonul cu un 14.50 iar anul acesta am PB 15.29. Este o evoluție majoră și chiar am făcut și câteva modificări de tehnică.”

Radu Cristian face analiza evoluției la triplusalt. Despre Personal Best!

Radu Cristian face analiza evoluției la triplusalt după doar patru luni de pregătire pe noua tehnică. Sportivul antrenat de Alin Larion a reușit să facă cel mai bun rezultat personal.

”La acest concurs de la Craiova, la Campionatul Național a fost bine pentru că am stat calm pe situație. Am fost foarte încrezător în mine și am reușit să mă montez pe ce aveam de făcut. Consider că e nevoie să lucrez mai mult în pregatirea mea pentru următorul sezon pentru că acum nu mai avem nici stadion unde să mă antrenez și o să fie mai dificil. O să fie nevoie să lucrez și mai mult ca să pot face față urmatoarelor provocări. Am nevoie să fiu mult mai bine pregătit psihic pentru următoarele competiții ca să pot face față și să îmi îndeplinesc toate obiectivele pe parcursul sezonului. Mă bucur că am terminat acest concurs așa și sper că săptămâna aceasta la următorul concurs care se va desfășura la Craiova-Cupa României sper să îmi fac un Pb și mai bun. Chiar dacă nu am reușit îndeplinirea baremului pentru Campionatul European din Finlanda în acest an, sunt convins că anul viitor îl voi face și voi merge la Europene”.

Conform postării Federației Române de Atletism – oficial

La Espoo (Finlanda), delegația care ne va reprezenta la Campionatele Europene de tineret (U23), ediția cu numărul 14 va evolua între 12-16 iulie. Sunt 20 de atleți (8 la masculin și 12 la feminin): Mihai Dringo (400 m, 4×400 m), Dragoș Nicorici (aruncarea ciocanului), Cristian Voicu (800 m, 4×400 m), Damian Mititelu (3000 m obs), Sorin Voinea (400 m, 4×400 m), Alexandru Toader (110 mg, 4×400 m), Remus Niculiță (4×400 m), Denis Toma (4×400 m)F – Mădălina Sîrbu (10.000 m), Federica Apostol (înălțime), Maria Lătărețu (20 km marș), Andreea Lungu (disc), Maria Bisericescu (100, 200 m, 4×100 m), Alexia Dospin (triplusalt), Sorana Țuțu (20 km marș), Ioana Colibășeanu (triplusalt), Dana Grigoriu (100 mg, 4×100 m), Emma Matyuș (400 m, 4×100 m), Talida Sfîrghiu (1500 m).

Despre Cristian Radu și recordul la triplusalt făcut de atletul antrenat de Alin Larion citiți aici!

Autor: Ovidiu Pețenghea