Raluca Olaru a ajuns la haltere si vrea sa transforme visul olimpic in realitate

296
Raluca Olaru a ajuns la haltere si vrea sa transforme visul olimpic in realitate

Raluca Olaru a castigat turneul din Franta, ”Denis Randon”. A fost o competitie etapa de calificare pentru Jocurile Olimpice de la Tokyo din 2020.

Raluca Olaru s-a impus la a 17-a editie a turneului international din Franta, la Clermont l’Herault. Andreea Raluca a avut 91 kilograme la smuls. 110 kilograme la aruncat si 201 kilograme la total. Raluca evolueaza la 64 kilograme.

”Antrenorul meu este Urdas Constantin. Nu am un sportiv preferat, dar am unele aprecieri pentru miscarea unora. Recordul meu personal la smuls este 96 kilograme iar la aruncat 116. Prefer stilul smuls tehnic. Acesta nu a fost unul dintre cei mai buni ani. Urmatorul concurs va fi la anul in martie. Voi concura la Europenele de Seniori in Rusia. Urmatorul meu obiectiv este sa ies campioana europeana de seniori.”-Andreea Raluca Olaru

Raluca Olaru a ajuns la haltere si vrea sa transforme visul olimpic in realitateRaluca Olaru are 17 ani, iar la Milano a obtinut toate cele trei medalii de aur la categoria 58 de kilograme la Campionatele Europene de juniori Under 17 și Under 15. Raluca Andreea Olaru a obtinut aur la smuls (82 kg), aur la aruncat (99 kg) si aur la total (181 kg). Raluca reusise aceeasi performanta la Europenele de la Kosovo.

In 2017 la Europenele de la Prishtina, Kosovo, Raluca a obtinut trei medalii de aur, cu 80 kg. la smuls, 105 la aruncat si 185 kg. la total.

In 2016, Raluca Olaru a evoluat la categoria 53 de kilograme. Ea a cucerit o medalie de aur la stilul smuls şi doua medalii la aruncat si la total la Campionatul European de Haltere U15 si U17, din Polonia.

In 2015 halterofile legitimate la CS Botosani au dominat editia Campionatelor Europene de cadeti under 15 si under 17, desfasurate la Landskrona in Suedia.

In prima zi a competitiei, sportivele Raluca Olaru si Alina Popovici au cucerit impreuna 6 medalii dintre care cinci de aur si una de argint, stabilind si noi recorduri europene.

La under 15, halterofila Raluca Olaru a reusit sa cucereasca 3 medalii de aur in limitele categoriei 48 de kilograme. Raluca a stabilit un nou record european aruncat cu o reusita de 82 de kilograme. La smuls, botosaneanca a ridicat 66 de kilograme. Cu un total de 148 de kilograme, sportiva de la CS Botosani a obtinut si titlul european la total.

Pe AIMX puteti citi si despre „operatiunea Antarctica”! Aflati cine inoata cea mai lunga distanta in Antarctica in articolul postat aici!