Ramona Ionel e prima medaliata a Romaniei la Jocurile Olimpice din Elvetia

541
Ramona Ionel e prima medaliata a Romaniei la Jocurile Olimpice din Elvetia

Ramona Ionel, patinatoarea Coronei Brasov, a obtinut prima medalie a Romaniei la Jocurile Olimpice de Tineret de la Lausanne. Ramona a obtinut bronz la proba de team sprint!

Ramona Ionel a concurat la echipe mixte. Sportiva Coronei a plecat prima in cursa si a concurat alaturi de rusoaica Valeriia Sorokoletova, finlandezul Tuukka Suomalainen si de americanul Jonathan Tobon.

Antrenorul coordonator al sectiei de patinaj viteza de la Corona Brasov, Bogdan Stanescu, a propulsat pe podiumul de premiere din nou o romanca. Bogdan Stanescu este si antrenorul echipei nationale. In 2016 o alta sportiva de la Corona Brasov, Mihaela Hogaş, a obtinut bronzul la Jocurile Olimpice pentru Tineret de la Lillehammer.

Ramona Ionel e prima medaliata a Romaniei la Jocurile Olimpice din „Suntem foarte fericiti ca Ramona Ionel a adus prima medalie Romaniei la aceste Jocuri Olimpice de Tineret. Timpul scos de echipa a fost cu doar 4 sutimi de locul doi. Personal, am motiv dublu de bucurie pentru ca este o sportiva pe care eu o antrenez la Corona, dar si pentru ca istoria se repeta. Corona aduce din nou medalie la o competitie extrem de importanta ca Jocurile Olimpice de Tineret”, a declarat Bogdan Stanescu pentru Corona Brașov – Patinaj Viteză.

Ramona Ionel va mai concura la Jocurile Olimpice de Tineret de la Lausanne in proba de mass start.

Ramona Ionel e prima medaliata a Romaniei la Jocurile Olimpice din ElvetiaRomania a revenit in acest an la Campionatele Europene de Patinaj Viteza! La Heerenveen, in Olanda, Mihaela Hogas a preluat stafeta de la Daniela Oltean care a concurat pentru Romania. In 2013, sportiva din Cluj-Napoca, a reprezentat România la Campionatele Europene de patinaj viteza, desfasurate tot la Heerenveen. La proba de 500 de metri Daniela a ocupat locul 25. La 1500 de metri a sosit pe locul 22, pentru ca pozitia ei cea mai buna sa fie la proba de 3000 de metri, unde s-a clasat pe locul 20.
Romania a fost prezenta cu o sportiva dupa 7 ani la Campionatul European de patinaj viteza!
Mihaela Hogas a incheiat intrecerea la 500 de metri pe 16. A castigat rusoaica Olga Fatkulina. Pe doi a fost Vanessa Herzog din Austria. A treia clasata a fost rusoaica Angelina Golikova.

Sursa Foto Corona Brașov – Patinaj Viteză si Comitetul Olimpic si Sportiv Roman

Autor: Ovidiu Pețenghea