Robert Glinta a inceput 2020 in forta. Cursa excelenta la 50 metri spate in China

0
1073
Robert Glinta a inceput 2020 in forta. Cursa excelenta la 50 metri spate in China

Robert Glinta a inceput anul in Asia unde anul acesta are marea provocare. Pana la Jocurile Olimpice, inotatorul pitestean a mai trecut un examen. Robert a inotat in China, la Shenzen. A fost una dintre competitiile – spectacol – organizate de FINA!

Robert Glinta a inceput seria rezultatelor de referinta in 2020. Robert a fost invitat la FINA Champions Swim Series. Doar cei mai buni 4 sportivi ai lumii sunt invitati la fiecare proba. Robert a avut al doilea timp.

S-a impus favoritul publicului la Shenzen. Jiayu Xu a castigat in 24.63. Robert l-a urmat in 24.91. Grecul Apostolos Christou a incheiat pe 3 in 25.01.

Robert Glinta a inceput 2020 in forta. Cursa excelenta la 50 metri spate in ChinaIn decembrie Robert Glinta a fost medaliat la Campionatul European de Natatie in bazin scurt. In ultima zi de intreceri pitesteanul a avut sansa sa cucereasca a doua medalie. Competitia de la Glasgow s-a incheiat cu un bronz pentru Robert. In Scotia, Glinta a ocupat pozitia a treia in finala de la 100 de metri spate. La 50 de metri spate a fost pe 4.
Robert Glinta a fost aproape sa repete deznodamantul de la o suta metri spate unde a terminat pe 3. In finala, Robert a incheiat pe 4 in 23:24. Al treilea clasat irlandezul Shane Ryan a obtinut bronz in 23.12. Argintul a fost castigat de germanul Christian Diener in 23.07. Campion european e la 50 de metri spate rusul Kliment Kolesnikov.

Si Catalin Ungur a fost la startul seriei a 5-a. Desi a inotat mai bine decat timpul sau de calificare la competitie (timp obtinut: 23:88 < timp de iscriere: 23:91). Catalin nu a ajuns in finala, unde Romania a fost reprezentata de Robert.
Daniel Martin a terminat seriile pe locul 4 si el cu o prestatie mai buna decat cea care i-a stabilit timpul de calificare.

Robert Glinta a fost primul sportiv roman care a obtinut calificarea la Jocurile Olimpice Tokyo, 2020.

Pe AIMX puteti citi si despre prima medalie obtinuta de Romania la Jocurile Olimpice de iarna pentru tineret! Articolul este aici!

Sursa foto Camelia Potec

Autor Ovidiu Pețenghea