Reactii de la Cros. Final de European pentru Romania! Ce s-a intamplat

0
748
Reactii de la Cros. Final de European pentru Romania! Ce s-a intamplat

Reactii de la Cros. Delegatia Romaniei a concurat la Lisabona, la Campionatul European. AIMX a obtinut declaratii dupa cursa fetelor. Roxana Elisabeta Birca a fost cea mai bine plasata dintre tricolore. Au urmat-o Claudia Prisecaru si Adelina Paulina Baltoi. Julia Milena Augsburger nu a terminat.

Reactii de la Cros. Europeanul de Cros este concursul care „trage” cortina peste sezonul international. Campionatul European de Cros a ajuns la editia a 26-a. Lisabona a fost gazda pentru a treia oara a competitiei. Romania a avut un lot de 13 atleti. 602 alergatori reprezentand 40 de natiuni s-au intrecut pentru medalii. Europeanul de Cros s-a tinut in Bela Vista Park, o zona verde uriasa de 85000 mp, aflata la periferia Lisabonei.

Reactii de la Cros. Final de European pentru Romania! Ce s-a intamplatLa feminin s-a impus reprezentanta Turciei, Can Yasemin in 26:52. Roxana Elisabeta Birca a fost pe 19 cu finish in 28:54. A doua romanca a fost Claudia Prisecaru (29:07).

” A fost foarte greu, traseu mai mult de forta. Sunt multumita atat timp cat eu nu m-am pregatit specific pentru aceasta proba. Am venit mai mult pentru pregatirea concursurilor din 2020. Anul viitor cred ca in ianuarie voi alerga daca imi gasesc un concurs de sala dar nu la noi in tara.”-Claudia Prisecaru

A treia romanca la Lisabona a fost Adela Paulina Baltoi.

”Am plecat binisor , in prima jumatate. La inceput am fost aproape de colege dar incet, incet am inceput sa ma indepartez.Traseul a fost cu iarba si multe pante destul de grele pentru mine. Nu am pregatit crosul asta pentru ca nu am stiut din timp ca am sa particip la el. A fost destul de dificil pentru mine ca sa tin un ritm de cursa atat de sustinut. Eu fac alergari lungi, deoarece vreau sa fug maraton in 2020!”-Adela Paulina Baltoi

Julia Milena Augsburger nu a terminat intrecerea.

”Sunt ok! N-a fost sa fie. Nu am fost aproape de colegele mele, eram in spate si m-am oprit dupa 6 minute.”-Julia Milena Augsburger

La sub 20 de ani, Helen Pacurariu Nagy a fost pe 44. Madalina Elena Sirbu a incheiat pe 67. Angelica Veronica Olenici a fost pe 78. Georgiana Spiridon a incheiat pe 92.

Adrian Garcea a fost pe 41 la tineret, Dorin Andrei Rusu a incheiat pe 52, in concursul la nivel sub 23 de ani a fost si Mihai Cochior pe 73. Marius Sorin Turcu a fost pe 80. Madalin Laviniu Chis nu a terminat.

Pe AIMX puteti afla AICI rezultatele din Baneasa Race Winter Edition

Autor: Ovidiu Pețenghea