Robert Glinta e medaliat la Glasgow! Final de intreceri la Europene

332
Robert Glinta e medaliat la Glasgow! Final de intreceri la Europene

Robert Glinta e medaliat la Campionatul European de Natatie in bazin scurt. In ultima zi de intreceri pitesteanul a avut sansa sa cucereasca a doua medalie.  Competitia de la Glasgow s-a incheiat cu un bronz pentru Robert. In Scotia, Glinta a ocupat pozitia a treia in finala de la 100 de metri spate. La 50 de metri spate a fost pe 4.

Robert Glinta e medaliat si a reusit un loc 4 in proba de 50 de metri spate. A fost aproape sa repete deznodamantul de la o suta metri spate unde a terminat pe 3. In finala de duminica seara, Robert a incheiat pe 4 in 23:24. Al treilea clasat irlandezul Shane Ryan a obtinut bronz in 23.12. Argintul a fost castigat de germanul Christian Diener in 23.07. Campion european e la 50 de metru spate rusul Kliment Kolesnikov.

Si Catalin Ungur a fost la startul seriei a 5-a. Desi a inotat mai bine decat timpul sau de calificare la competitie (timp obtinut: 23:88 < timp de iscriere: 23:91). Catalin nu a ajuns in finala, unde Romania a fost reprezentata de Robert.
Daniel Martin a terminat seriile pe locul 44 si el cu o prestatie mai buna decat cea care i-a stabilit timpul de calificare.

Robert Glinta a fost primul sportiv roman care a obtinut calificarea la Jocurile Olimpice Tokyo, 2020.

Robert Glinta e medaliat la Glasgow! Final de intreceri la EuropeneRobert Glinta a reusit o cursa senzationala vineri seara. Dinamovistul a reusit sa castige medalia de bronz in proba de 100 de metri spate. Glinta a sprintat fantastic pe ultimii 25 de metri si a terminat in 50 de secunde si 30 de sutimi. Este prima medalie a Romaniei la Campionatul European de Natatie in bazin scurt.  Si in proba de 100 de metri spate s-a impus tot un rus: este vorba de Kliment Kolesnikov detinatorul recordului european care s-a impus in 49.09. Vicecampion european a devenit neamtul Christian Diener: 49.94.

Robert Glinta este campion mondial de juniori in aceasta proba in 2015

Pe AIMX aflati declaratiile dupa Campionatele Europene de Cros de la Lisabona. Articolul este aici!

Autor: Ovidiu Pețenghea