Revansa pe jumatate pentru Andrei Soveresan la ultramaratonul din Croatia

712

  Andrei Soveresan a fost singurul roman care a participat la Dalmacija Ultra Trail. A ales cursa Sky Dut: 155 de kilometri, cu 6570 de metri diferenta de nivel. Era singurul ultra din cariera pe care nu reusise sa-l duca la capat. A reusit acum:  dupa un efort urias, pe un traseu extrem de dur si dupa ce a gresit traseul in plina noapte.

Stanci, stanci si iar stanci

Startul s-a dat vineri dupa amiaza la ora 4, ora Romaniei. Andrei a plecat ca din pusca. Era hotarat sa faca o cursa fantastica si sa invinga „monstrul” de 155 de kilometri. Nu mai tolera inca un esec pe superba Coasta a Dalmatiei. Superba pentru turisti, dura pentru ultramaratonisti.

„Tot traseul este aproape la fel: stanca, stanca si iar stanca. Un traseu foarte dur. Ma bucuram cand aveam mici portiuni de asfalt”, a dezvaluit Andrei Soveresan pentru aimx.ro. Andrei s-a aflat in primii aproximativ 60 de kilometri in topul cursei: in marea majoritate a timpului pe locul 2. Un moment de neatentie, petrecut spre miezul noptii, avea sa-l destabilizeze.

„Totul a mers foarte bine pana m-am ratacit. Nu am fost atent. Aveam marcaj turistic si marcaj cu banda. Nu am fost atent si am tinut marcajul turistic. Am ajuns pe un varf la o cetate. De acolo am sesizat lumina frontalelor celor ce se aflau in vale si ma depaseau. A fost greu. M-am demotivat. Oricum eram in grafic, dar am pierdut 40 de minute si mai mult decat atat energie.” – Andrei Soveresan pentru aimx.ro

Andrei a cazut in clasament 11 pozitii pana dimineata si inca 8 pe parcursul zilei urmatoare.”De cand a venit caldura si pana a apus soarele am fost complet lipsit de vlaga. Mi-am revenit dupa, dar din pacate mai aveam de alergat doar 20 de kilometri”, a povestit Andrei care a recuperat inca o pozitie pana la final.

A ajuns la finish dupa 29 de ore,1 minut si 11 secunde ( locul 20 la general, 19 masculin) si cu o revansa luata pe jumatate. „Revansa o sa fie la anul. Sper ca a treia oara sa fie cu noroc.”:)

Ultramaratonul a fost castigat de austriacul Matthias Kodym cu un timp excelent: 20 ore, 53 de minute si 32 de secunde.

P.S. Imaginile din articol au fost surprinse chiar de „Sageata Carpatilor” in timpul ultramratonului.