Robert Glință a ajuns cu al doilea timp în finala europeană la 100 spate!

61
Robert Glință a ajuns cu al doilea timp în finala europeană la 100 spate!

Robert Glință a ajuns în fața unui alt rezultat de top. În a doua semifinală la Campionatul European de la Kazan, în Rusia, Robert și-a făcut mândră echipa: Luka Gabrilo, Ciprian Glință, Aurelian Ursulescu, Dinamo!

Robert Glință a ajuns din nou în ipostaza să înoate pentru medalie după bronzul la 50 metri spate. Vineri de la 17.43 va fi o nouă confruntare cu rusul Kliment Kolesnikov, la Campionatele Europene de Natație în bazin scurt de la Kazan.

Robert a acces în etapa semifinalelor cu al 6-lea rezultat. Evgeny Rylov (campionul olimpic de anul acesta în probele de 100 metri spate și 200 metri spate -în bazin lung) nu s-a calificat. Nici italianul Michele Lamberti (câștigătorul medaliei de argint, din proba de 50 metri spate, unde Robert a fost pe 3!

Robert Glință a ajuns cu al doilea timp în finala europeană la 100 spate!
credit foto LEN

 Robert are deja medalie de bronz la actuala ediție la 50 metri spate după ce la 100 metri spate în 2017 la Copenhaga şi 2019 la Glasgow urca de axsemenea pe podium.

Anul acesta, Glinţă a câştigat aurul la Europene (bazin olimpic), tot în proba de 100 metri spate.

Bronzul de la Kazan a venit și cu un record național într-o cursă în care înotătorul român de 24 de ani a fost cronometrat cu 22 de secunde şi 74 de sutimi. Medalia de aur i-a revenit rusului Kliment Kolesnikov. Sportivul de 21 de ani, a fost cronometrat în 22.47, nou record al competiţiei.

Robert Glinţă a intrat în finală cu al şaselea timp, 23.13. A înotat foarte bine reușind timpi din ce în ce mai buni de la serii până la întrecerea pentru medalii. A făcut record național 22:74 și a primit medalia de bronz!

Pe AIMX aflați aici și despre evenimentul de la „Cheile Gradistei” care îi așteaptă pe alergătorii montani pe 13 și 14 noiembrie la Spartan Race România.

Autor Ovidiu Pețenghea