România are campioană mondială la lupte. Ana e cea mai bună!

58
România are campioană mondială la lupte. Ana e cea mai bună!
sursa Federatia Romana de Lupte (FRL)

România are campioană mondială la lupte. Andreea Beatrice Ana a câştigat medalia de aur la categoria 55 kilograme la Campionatele Mondiale de lupte Under-23 de la Belgrad.

România are campioană mondială la lupte. Andreea Beatrice Ana a învins-o în finală pe rusoaica Viktoria Vaulina.

România are campioană mondială la lupte. Ana e cea mai bună!
sursa Federatia Romana de Lupte (FRL)

Ana a trecut, miercuri, în sferturi de kazaha Ainur Aşimova, iar în semifinale a câştigat în faţa turcoaicei Eda Tekin. La Europenele U23 din Serbia, Andreea Beatrice Ana obținea în 2019 la 55 kilograme,medalia de bronz. Sportiva stelistă și-a îmbunătățit performanța! Este în premieră campioană mondială la lupte la nivel sub 23 de ani.

Andreea Beatrice Ana este născută în Mangalia și evoluează la stilul liber. Este de două ori medaliată cu bronz la Campionatele Europene de Lupte. De asemene a reprezentat România  la Jocurile Olimpice de vară din 2020 la Tokyo, în Japonia.

România a mai obţinut o medalie joi, Ștefania Priceputu a învins-o în meciul pentru medalie pe Sarra Hamdi (Tunisia). Priceputu trecuse în recalificări de germanca Lisa Ersel, după ce a învins-o în preliminarii pe kazaha Guljazira Amantaeva. Ștefania a pierdut în sferturi în faţa americancei Emily King Shilson, care a câştigat joi titlul mondial.

La categoria 72 kilograme, Maria Larisa Niţu a învins-o, în calificări pe Alexia Rose Sherland (Canada), dar apoi a pierdut în sferturi în faţa americancei Kayla Marie Marano.

Ştefania Priceputu a câștigat în această toamnă la categoria 50 kilograme medalia de aur, în finala circuitului mondial (World Series) de seniori la lupte pe plajă, desfăşurată pe Plaja Neversea din Constanţa. România a încheiat cu şase medalii medalii, două de aur şi patru de bronz competiția internațională.

Pe AIMX aflați aici și despre evenimentul de la „Cheile Gradistei” care îi așteaptă pe alergătorii montani pe 13 și 14 noiembrie la Spartan Race România.

Autor Ovidiu Pețenghea