Robert Glinta reuseste un nou rezultat senzational: bronz la Europene

0
815

Robert Glinta a cucerit medalia de bronz la Campionatul European de Natatie in bazin scurt. Competitia se desfasoara la Glasgow, Scotia. Glinta a ocupat pozitia a treia in finala de la 100 de metri spate. 

Robert Glinta a fost primul sportiv roman care a obtinut calificarea la Jocurile Olimpice Tokyo, 2020

Robert Glinta BronzRobert Glinta a reusit o cursa senzationala vineri seara. Dinamovistul a reusit sa castige medalia de bronz in proba de 100 de metri spate. Glinta a sprintat fantastic pe ultimii 25 de metri si a terminat in 50 de secunde si 30 de sutimi. Este prima medalie a Romaniei la Campionatul European de Natatie in bazin scurt. In clasamentul pe medalii tara noastra ocupa locul 12. Pe prima pozitie se afla Rusia cu 5 medalii de aur, 4 de argint si 2 de bronz. De altfel si in proba de 100 de metri spate s-a impus tot un rus: este vorba de pustiul minune de doar 19 ani, Kliment Kolesnikov. Kolesnikov este detinatorul recordului european si s-a impus cu 49.09. Vicecampion european a devenit neamtul Christian Diener: 49.94.

Robert Glinta este campion mondial de juniori in aceasta proba in 2015. Tot de pe aimx.ro poti afla cei mai valorosi sportivi de la scrima in 2019, aici!

Autor: Vlad Lucian Arhire