România a avut cel mai mare punctaj, medalii și titluri la întrecerile balcanice!

0
169

România a avut cel mai mare punctaj la întrecerile balcanice la alergare montană! La Niksic (Muntenegru),  s-a desfășurat „Balcaniada” de alergare montană, întrecere rezervată seniorilor și juniorilor, la start participând reprezentanți din șapte țări. Prezentă cu 16 alergători (opt la feminin și tot atâția la masculin), România a câștigat opt medalii (trei de aur, două de argint și trei de bronz) anunță FRA.

România a avut cel mai mare punctaj la Niksic. Echipa feminină e formată din: Magda Bosînceanu, Dragomir Liliana, Adelina Panaet și Vasile Teodora.

”Suntem o echipă foarte bine închegată ținând cont că am fost în aceeași formație și în calificări și la Balcaniada de la Muntenegru! Întrecerea a fost foarte grea, am încercat să luptăm pentru medalia de aur dar din păcate am reușit un loc 2 individual și un loc 3 individual! Loc 1 cu echipa! Mă simt obosită după cursa de 10 kilometri de alergare montana și după drumul infernal de 23 de ore dus întors! Dar chiar și cu atâta oboseală am putut aduce țări noastre rezultate foarte bune! Echipa României a avut cel mai mare punctaj și medalii între țările balcanice! Această cursă a reprezentat a doua oară pentru mine că pot performa cu mult mai mult în alergarea montană! Eu fiind alergătoare de semifond! Mă simt în elementul meu atunci când alerg pe munte! Voi merge la Campionatul Mondial pe 6 iunie cu echipa formata din: Mădălina Florea, Magda Bosinceanu, Liliana Dragomir și Panaet Adelina! Să ne ajute Dumnezeu să aducem un rezultat cât mai bun pentru România! Magda Bosinceanu

Rareș Mikloș câștigă la individual și cu echipa României titlul de campion balcanic la alergare montană! Este o lună perfectă! La Campionatul Național de Alergare Montană pe Scurta Distanță – etapa 1 a obținut calificarea pentru competițiile internaționale, la Campionatul Balcanic de Alergare Montana (Niksic, Muntenegru – 14 mai) și la Campionatul Mondial de Alergare Montana (Insbruck-Stubai, Austria – 6-10 iunie).

Pe AIMX citiți aici și despre un eveniment de alergare unic în România. La Reghin are loc cursa: Transylvania 6 Days!

Autor: Ovidiu Pețenghea