Iulian Șerban este câștigător în Thassos, la cursa de 104 km.

102

Iulian Șerban este câștigător în Thassos la ediția a șasea a evenimentului din Grecia. Iulian a participat la trei dintre ediții: în 2019, în 2022 și anul acesta. 2015 a reprezentat pentru Iulian anul în care ieșea din zona de confort atunci când a alergat primul lui ultramaraton de 100 km.

Iulian Șerban este câștigător în Thassos, la cursa de 104 km.

Iulian Șerban este câștigător în Thassos a purtat tricolorul pe podiumul de premiere.

Îmbrăcat în tricoul #BucuriaAlergarii pe prima treaptă a podiumului la Θεαγενιος Δρομος 100 και 20χλμ, în Thassos, Iulian este mulțumit de evoluția în Grecia. După locul al patrulea în 2019 și locul al doilea în 2022; în 2023, munca și credința l-au ajutat să termine primul!

”Cursa are teoretic 104 kilometri ( o tură de insulă Thassos), practic are cam 102.5 kilometri și este  90% pe șsosea și 10% trail. De regulă, sunt cam 25-35 -40 de participani, în special greci. Pe lângă întrecerea de 100 kilometri, în acceași zi ei organizează și o cursă de 20 de kilometri, care în 2019  a fost câștigată de români. Anul acesta, spre deosebire de anul trecut, concurența nu a fost atât de mare și nici timpul meu nu a scăzut foarte mult (anul trecut am terminat în 9h 22 min, iar anul acesta în 9h 49min).”

Aici găsiți detalii.

”Diferența pentru mine a fost făcută anul acesta prin faptul că, îndrumat de un antrenor grec, nu am mai plecat tare, am avut grijă de hidratare și mi-am păstrat resurse de energie și pentru ultima parte a cursei. Ce m-a suprins foarte plăcut a fost faptul că, la final, am cunoscut niște atleți greci care vor participa la Reghin, la evenimentul organizat de Adrian.”

Pe AIMX citiți aici și despre evenimentul de alergare unic în România. La Reghin are loc cursa: Transylvania 6 Days! Proba „regină” este cursa de 6 zile de alergare.

Autor: Ovidiu Pețenghea