Thriller cu Buceanu si Compton in rolurile principale la Icarus Florida

812

Au mai ramas 24 de ore din teribila proba de 6 zile a ultramaratonului Icarus Florida UltraFest, Florida, SUA. Nicu Buceanu ramane in continuare lider. Americanul Compton, de 63 de ani, pune o presiune incredibila pe roman si arata ca nu e dispus sa cedeze lupta. Adrian Bontiu ramane pe 7.

SAH intre Buceanu si Compton la Icarus Florida: cei doi se alearga la propriu

Ceea ce se intampla pe bucla de 1 kilometru si 40 de metri din parcul Snyder,aflat la 4 kilometri de Oceanul Atlantic, capata dimensiuni epice. Au trecut 5 zile in care concurentii au „inghitit” sute de kilometri. Epuizarea si problemele fizice sunt la apogeu. Nicu Buceanu se mentine in fruntea clasamentului, dar a trecut prin clipe extrem de grele. Are talpile „praf” de la basici. A pierdut si mai multe unghii, iar presiunea pusa de urmaritorul sau este uriasa. Sta bine insa psihic si este perfect constient de ceea ce se intampla. Nicu si Brad par sa fie angrenati intr-un adevarat joc de sah. Fiecare incearca sa anticipeze mutarea celuilalt si sa profite de orice fel de slabiciune a adversarului. Momentele in care unul dintre ei merge la odihna sunt speculate la maximum de celalalt. Ultimele 24 de ore arata ca un adevarat THRILLER.„Vor fi cele mai intense ore de pana acum”, a transmis Nicu.

„Nicu nu se simte prea bine. Ma rog, nu ma asteptam la altceva. Nu se simte prea bine in sensul in care are Brad Comptontalpile varza si niscaiva contracturi musculare. Nimic grav as spune eu.Corpul este vulnerabil, la fel si mintea. Dar la fel este pentru toti. Prin urmare, ceea ce face diferenta in momentele astea de final este vointa, determinarea, strategia si nu in ultimul rand experienta” a spus ultramratonistul Vlad Tanase cel care tine permanent legatura cu Nicu.

Avans de 37 de kilometri pentru Buceanu 

La 120 de ore de la start ritmul este unul infernal. In tentativa de a scapa de Compton Nicu Buceanu a alergat si cu mai putin de 7 minute pe kilometru. Este iritat de faptul ca americanul Compton nu il slabeste deloc. Romanul a parcurs pana acum 576 de kilometri, in timp ce Compton are alergati 539. „Este un avans considerabil, dar care poate fi pierdut cat ai clipi” a explicat Vlad Tanase intr-o postare pe facebook.

Adrian Bontiu continua sa ocupe pozitia a saptea in clasament cu 350 de kilometri bifati.