România are 9 medalii la Campionatele Balcanice de alergare montană. Declarații

252
România are 9 medalii la Campionatele Balcanice de alergare montană. Declarații
Sursa foto Florea Madalina

România are 9 medalii după întrecerile de alergare montană, pentru seniori şi juniori U20, de la Poiana Braşov. Cristina Simion este campioană, urmată de Monica Mădălina Florea şi de Andreea Alina Pîşcu. La masculin victoria i-a revenit turcului Abdullah Cakir, urmat de românii Ionuţ Alin Zincă şi Leonard-Albert Mitrică.

România are 9 medalii după reușitele la individual și pe echipe la Poiana Brașov.

”Având în vedere lipsa întrecerilor nu mi-a fost ușor mai ales pentru că, deși m- am antrenat cât de bine am putut în conditile restrictive inpuse de pandemie nu am putut să-mi evaluez gradul de pregatire. Nu am putut să-mi măsor forțele cu celelate atlete. Sunt foarte bucuroasă că am reușit împreuna cu colegele de echipă să obțin medalia de aur și titlul balcanic.”-Cristina Simion

La echipe seniori, România a cucerit aurul atât la feminin, cât şi la masculin. La feminin, România a devansat în clasament echipa din Turcia. Reprezentanții României s-au impus tot în faţa turcilor.

România are 9 medalii la Campionatele Balcanice de alergare montană. Declarații
sursa foto Florea Madalina 

”Cursa a fost una grea din punct de vedere al traseului, însă mi-a plăcut mult și m-am simțit chiar bine. Atmosfera pe traseu a fost foarte frumoasă, datorită oamenilor care au venit să ne susțină. Sunt mulțumită de rezultat! E o evoluție care îmi dă încredere pentru viitor. Urcarea mi-a plăcut foarte mult, în schimb la coborare mai am puțin de muncit, acolo am pierdut cel mai mult în timpul cursei. După un sezon greu și incert pentru toți, mă bucur ca întreg lotul României a avut o evoluție bună și am dovedit că suntem pe drumul cel bun.”- Mădălina Florea

La juniori, la feminin a câştigat Turcia, urmată de Bulgaria şi România, iar la masculin, Turcia a fost urmată în clasament de România şi Bulgaria.

În clasamentul pe naţiuni, Turcia a ocupat primul loc, cu 4 medalii de aur, 4 de argint şi 2 de bronz, urmată de România. Echipa tricoloră a obținut trei medalii ce aur, trei de argint și trei de bronz.

Pe AIMX aflati aici despre revenirea pe podium pentru Andreea Chitu!