România are aur la sabie, la etapa de Cupă Mondială de Scrimă

0
96
Radu Niţu este cel mai bun junior la sabie în topul mondial are aur la sabie, la etapa de Cupă Mondială de Scrimă

România are aur la sabie datorită evoluției sportivilor Radu Niţu, Vlad Covaliu, Casian Cîdu şi Mihnea Enache. Este a doua medalie câștigată de tricolori la Budapesta, după cea cucerită de Radu Nițu – argint în concursul individual. Antrenorul Alin Badea este mulțumit.

Rosemarie Benciu, Amalia Covaliu, Anastasia Fusea și Denisa Șerban au intrat direct în optimile turneului feminin pe echipe, unde au învins fetele din Marea Britanie cu 45-41.

În sferturi, fetele noastre au pierdut în fața Italiei, scor 35-45, intrând în turneul de clasament pentru locurile 5-8. A urmat o victorie cu 45-40 în fața echipei Bulgariei, ceea ce a adus calificarea în meciul pentru locul 5, unde România a înfruntat Germania. S-a încheiat 45-36 pentru adversarele noastre, iar tricolorele au încheiat concursul de la Budapesta pe locul 6. Anunță Federația Română de Scrimă!

La Udine, echipa feminină de floretă junioare a ocupat locul 6.

În optimile turneului din Italia, România le-a avut în echipă pe Andreea Dincă, Paula Radu, Maria Teodorescu și pe Karina Vasile. Ele au câștigat în fața sportivelor din Spania cu 44-41. În sferturi, tricolorele au cedat cu 30-39 în fața echipei din Ucraina și au intrat în turneul pentru locurile 5-8. Primul meci a fost împotriva echipei Germaniei, de care România a dispus cu 45-37. În meciul pentru locul 5, româncele au înfruntat echipa din Polonia, care s-a și impus, cu 43-39, iar fetele noastre s-au clasat pe locul 6. Conform articolului postat pe Frscrima.ro.

Pe AIMX citiți aici și vești din Natație! Citiți și articole despre români implicați în competiții de alergare. Detalii aici!

Autor: Ovidiu Pețenghea