România are campion și vicecampion la scrimă la Europenele U23

122

România are campion și vicecampion la scrimă, la Budapesta. A fost finală românească la sabie! Radu Nițu este campionul european la sabie masculin U23!

.sursa Facebook

România are campion și vicecampion la scrimă, la sabie! Aurul i-a revenit lui Radu Nițu, iar argintul lui Alexandru Zmău!

Radu și Alexandru au câștigat seriile în care au evoluat. Radu a fost urmat de polonezul Stasiak, de suedezul Penker, de francezul Boureau, de italianul Fioretto, penultimul a fost maghiarul Pech, iar ultimul cehul Cacek.

Alexandru a fost urmat de ucraineanul Dziuba, de britanicul Ho Ian, de spaniolul Perez, apoi s-a clasat italianul Marciano, penultimul a fost Archvadze și ultimul germanul Kuzmin.

Sportivul român Radu Niţu a cucerit medalia de aur în proba individuală de sabie, marţi, la Campionatele Europene de scrimă Under-23 de la Budapesta, după ce l-a învins în finală cu 15-13 pe conaţionalul Alexandru Zmău, medaliat cu argint.

Medaliile de bronz au revenit spaniolului Santiago Madrigal, învins în semifinale de Zmău cu 15-10, şi maghiarului Gergo Horvath, întrecut în penultimul act de Niţu cu 15-12.

Matei Cîdu a fost învins în sferturi de Horvath cu 15-13 și s-a clasat pe locul 6. Rareş Ailinca a ocupat locul 32.

În proba feminină de floretă, Anca Săveanu a ocupat locul 10, iar Andreea Dincă a pierdut în optimi în faţa ucrainencei Alina Poloziuk cu 4-15 și s-a clasat pe locul 12.

Emilia Corbu s-a clasat pe locul 19, iar Karina Vasile a încheiat pe locul 24.

Protagoniști la U23, Radu și Alexandru au fost premiați în Aprilie. Iulian Teodosiu (CS Dinamo) a câștigat titlul național la sabie masculin în întrecerea seniorilor. Iulian l-a învins în finala probei pe Răzvan Ursachi (CS Dinamo), cu 15-10. Medaliile de bronz au fost obținute de Alexandru Zmău (CSA Steaua) și de Radu Nițu (CS Riposta București). Toate rezultatele tabloului principal și clasamentul final sunt aici .