România are cei mai buni sportivi din lume la High Diving!

0
85
România are cei mai buni sportivi din lume la High Diving!

România are cei mai buni sportivi din lume la sărituri de la mare înălțime. Sunt primele astfel de distincții obținute de sportivii români în această probă, care nu e încă una olimpică.  Introdus în calendarul Campionatelor Mondiale de natație în 2013, concursul de sărituri în apă de la 27 m este câștigat în premieră de un sportiv român.

România are cei mai buni sportivi din lume la High Diving!
sursa FACEBOOK, Silviu Anastase

România are cei mai buni sportivi din lume la sărituri de la mare înălțime. Consacrați în seria mondială Red Bull Cliff Diving, Constantin Popovici și Cătălin Preda au impresionat la Campionatele Mondiale din Japonia! Constantin Popovici este antrenat acum de Adrian Gavriliu și este legitimat la CSM Bacău.

Popovici a obţinut 472.80 puncte, în timp ce Preda a obţinut 438.45.

Pe locul trei s-a clasat francezul Gary Hunt, cu 426.30 puncte. Constantin Popovici este al doilea european care cucerește medalia de aur în această competiție. Primul a fost britanicul Gary Hunt (în 2015 și 2019).

Constantin Popovici şi Cătălin Preda, campionul respectiv vicecampionul Europei, s-au clasat pe primele două locuri, în preliminariile concursului și au terminat în forță pentru medaliile de aur, respectiv argint. Au ratat clasarea pe podium:

4. Oleksiy Prygorov (Ucraina) 423.15

5. Aidan Heslop (Marea Britanie) 413.05

6. Carlos Gimeno (Spania) 396.00

7. James Linchestein (SUA) 390.20

8. Miguel Garcia Celis (Columbia) 374.40

9. Matt Cooper (SUA) 363.15

Pe AIMX  citiți și articole despre români implicați în competiții de alergare. Detalii aici!

Autor: Ovidiu Pețenghea