România are cele mai bune gimnaste junioare din Europa!

284
România are cele mai bune gimnaste junioare din Europa!
Credit Comitetul Olimpic si Sportiv Roman și fotograf Emilia Nicolae

România are cele mai bune gimnaste în concursul pe echipe la Campionatele Europene din Turcia. Senioarele, cu Larisa Iordache în lot, evoluează, sâmbătă, în concursul pe echipe. Duminică sunt programate finalele pe aparate.

România are cele mai bune gimnaste! Senioarele au câștigat calificările, iar junioarele titlul la echipe în Turcia!

La individual-compus junioare, medalia de aur a revenit Anei Bărbosu. Mariei Ceplinshi este medaliată cu argint. România s-a clasat pe primul loc, urmată de Ucraina şi Ungaria.

Senioarele intră în competiţia pe echipe sâmbătă, de pe primul loc al calificărilor. Duminică sunt programate finalele pe aparate cu Larisa Iordache la start în patru concursuri! Ioana Stănciulescu este în finala de la sărituri. Silviana Sfiringu concurează la bârnă. Antonia Duţă este finalistă la sol. Şi junioarele vor concura duminică în finalele pe aparate.

Campionatul European de la Mersin se încheie duminică. Echipa de senioare a României este formată din gimnastele de la Dinamo:  Larisa Iordache, Daniela Trică și Antonia Duţă.  Silviana Sfiringu şi Ioana Stănciulescu sunt selecționate de la Farul Constanţa.

Fetele sunt antrenate și supervizate de Lăcrămioara şi Cristian Moldovan, Liliana Cosma, Nicolae Forminte și de Florin Cotuţiu.

În Turcia marcăm revenirea Larisei Iordache într-o competiţie continentală după o pauză îndelungată. Larisa Iordache a revenit după trei ani de pauză la Campionatele Naționale. Evoluția Larisei la Campionatele Naţionale de la Ploieşti nu a contat în clasament. A fost o verificare pentru multipla campioană. Larisa a fost notată cu 13,733 la bârnă, 13,567 la sol şi 14,367 sărituri, ultima fiind cea mai mare notă din competiţie.

La Mersin a avut loc şi Campionatul European masculin, încheiat în 13 decembrie. România a obținut o singură medalie – aur la juniori. Campion este Gabriel Burtănete la sărituri.

În concursul pe echipe, România nu a mai luat medalii din 2012, la masculin, respectiv din 2014, la feminin.

Credit Comitetul Olimpic si Sportiv Roman și fotograf Emilia Nicolae

Pe AIMX aflați aici despre câștigătorii Cupei României la tenis de masă