Reactii dupa „thriller-ul” de la 7500: „Unic! Se intampla o data in viata”

258

Cursa lunga de la Maraton 7500 (90 de kilometri , cu 7500+) a avut un scenariu demn de un „thriller”. Daca ar fi fost transmis la TV cu siguranta i-ar fi tinut pe telespectatori in fata ecranelor. Primele 4 echipe au facut des schimb de locuri intre ele. Iar castigatorii au recuperat 12 pozitii. aimx.ro a stat de vorba cu Octavian Andrei Ivanov si Balint Bartha, membri ai echipelor de pe primul, respectiv al doilea loc.

Octavian Andrei Ivanov a afacut echipa cu Gabriel Cojan, iar Balint Bartha cu Szabolcs Takacs

Echipa Ivanov – Cojan a castigat concursul in 18 ore si 20 de secunde. A inceput insa cu un mare handicap. „Pe la kilometrul 7-8 ne-am ratacit si cand am ajuns din nou la traseu eram mult in spate. Am inceput sa recuperam. Speram la locurile 2,3,4. Nu ne-am gandit la locul 1 insa. A fost noroc pentru noi, ghinion pentru ei ca s-au accidentat. Dar si daca nu ne rataceam poate conduceam noi mai de la inceput. Asta se intampla o data in viata. Daca alergi o suta de curse nu se mai intampa. A fost cel mai important rezultat de cand am inceput sa alerg. Nu pot sa exprim in cuvinte ce am simtit cand am trecut linia de finish. Nu pot sa o compar cu nimic. A fost unica prin prisma faptului ca am recuperat si ca am reust sa ajungem pe locul 1″, a declarat Octavian Andrei Ivanov.

Daca Octavian a mai castigat un ultramaraton pana acum ( este vorba de Via Maria Theresia, 81 de km, in 2018) Gabriel Cojan este la primul succes. Cei doi nu au facut niciun antrenament impreuna inaintea cursei. Se cunosc doar de la diferite ture facute impreuna cu prietenii. „Am incercat tot timpul sa ne tinem ritmul nostru. Nu noi acceleram, ei o lasau mai moale” a mai spus pentru aimx.ro Octavian Andrei Ivanov.

Balint Bartha: „Am mers dupa plan pana cand s-a putut”

thriller 7500Balint Bartha si Szabolcs Takacs au condus pana la a treia urcare pe varful Omu. „Szabi a pornit accidentat si dupa coborarea la Bran s-a deteriorat starea lui. Avea dureri mari. Dupa a treia urcare pe Omu puteam merge doar la pas. Suntem foarte multumiți pentru acest rezultat. Am mers dupa plan pana cand s-a putut. In afara accidentarii totul a decurs bine: ne-am alimentat bine, ne-am hidratat cum trebuie…”

Si Balint Bartha, castigator la Tranylvania 100, da cursa lunga de la Maraton 7500 ca fiind mai dificila din tara.
„Este mult mai tehnic si aproape cu 2000 de metri de urcare (şi coborâre) mai mult ca la Transylvania”.
Tot pe aimx.ro puteti citi si despre un concept inedit „alergare culturala”, aici!!!
Autor: Vlad Lucian Arhire
Credit Photo: fisheye.ro