Românii Cătălin Preda și Constantin Popovici încep tare Red Bull Cliff Diving 2021

0
796
Românii Cătălin Preda și Constantin Popovici încep tare Red Bull Cliff Diving 2021

Românii Cătălin Preda și Constantin Popovici au urcat pe podium la prima etapă din circuitul Red Bull Cliff Diving în 2021. Startul sezonului s-a dat în Franța, la Saint-Raphaël, pe Costa de Azur.

Românii Cătălin Preda și Constantin Popovici reprezintă România cu succes în Red Bull Cliff Diving!

Românii Cătălin Preda și Constantin Popovici încep tare Red Bull Cliff Diving 2021
sursa FRNPM și Red Bull 

După pauza cauzată de pandemie, evenimentele din circuitul Red Bull Cliff Diving au readus întreceri spectaculoase în program. Cătălin Preda (29 de ani) a acumulat un total de 446,70 puncte. În același timp Constantin Popovici s-a clasat pe locul trei. În vârstă de 32 de ani, Constantin a totalizat 400,40 puncte. Între cei doi s-a situat francezul Gary Hunt (429,35 puncte).

Cătălin Preda și Constantin Popovici sunt legitimați la clubul Steaua București, unde sunt pregătiți de antrenorul Florin Avasiloaie.

Următoarea etapă din circuitul Red Bull Cliff Diving 2021 va avea loc pe 14 august, la Oslo, în Norvegia.

În acest an Constantin Popovici a câştigat proba de platformă la Naționale. Popovici a realizat astfel baremul de calificare pentru Campionatele Europene de la Budapesta. Și anul trecut la întrecerile programate la Bacău a fost succes pentru Constantin.

Preda și-a amintit cum a ajuns pe podium la High Diving chiar la debut în Cupa Mondială de sărituri de la mare înălțime.

Cătălin Preda rămâne cu imaginea concursului de la debutul în săriturile de la mare înălțime despre care puteți citi pe AIMX aici!

„Prima amintire care imi vine in minte e de la Mostar. A fost revenirea mea in cadrul de competitie dupa 4 ani de activitate intr-un cadru artistic. Am facut parte dintr-un spectacol in Macau. Am imbinat acrobatia, cu teatrul. A fost un obiectiv sa ajung sa concurez cu atletii RedBull.”

Preda privește lumea de la nivelul norilor. Nu a avut niciodată rău de înălțime. A abordat săriturile de la peste 20 de metri.

Autor Ovidiu Pețenghea