Romanul Iulian Rotariu nu mai poate pierde locul 4 la Racing The Planet

743

 Iulian Rotariu - Ultra Racing The PlanetRomanul Iulian Rotariu a cazut de pe podium la finalul etapei lungi. 73 de kilometri a avut de alergat in cea de-a 5-a zi. Vestea buna este ca pompierul din Botosani si-a asigurat locul 4 in clasamentul general din cei aproape 300 de concurenti.

 Deja-vu pentru Iulian Rotariu dupa etapa lunga de la Racing The Planet – Patagonia 2017

Iulian Rotariu a facut o cursa extraordinara in primele 4 etape. Nu a coborat niciodata de pe podium. La startul celei mai dificile runde pastra un avans de 21 de minute fata de francezul de pe 4 Maria Romain. Iulian a terminat insa pe locul al cincilea cei 73 de kilometri. Romain l-a depasit in clasamentul general dupa ce a incheiat etapa cu mai bine de o ora in fata pompierului din Botosani. Rotariu va termina pe locul 4 pentru a doua oara o competitie de tipul acesteia desfasurata in desert. El a mai alergat in cadrul circuitului 4DESERTS cursele Sahara Race(Namibia), Gobi March ( Mongolia) si Atacama Crossing (Chile). aimx.ro a stat de vorba imediat dupa aceasta etapa cu Adrian Toma, ultramaratonistul cu care Iulian a schitat strategia inaintea competitiei din salbatica Patagonie.

„Iulian ramanea fara energie undeva intre kilometrii 40 si 60 in etapa lunga. Am facut un plan cum sa abordeze etapa a cincea si a mers mai bine. Am sperat totusi ca prinde locul 3. De obicei pierdea 2 ore fata de lider in etapa lunga. Acum timpul s-a redus la o singura ora. Cu siguranta va fi mai bine in viitor pentru ca Iulian este un atlet strong si foarte rapid. Sunt oameni obsedati de asftel de curse. Spre exemplu unii sportivi au participat si de 8 ori la ultramaratonul din Patagonia. Stiu traseul pe de rost.”

Iulian visa sa alerge in desert de mic

Iulian Rotariu Racing The Planet Patagonia 2017„Este un om de o calitate si bunatate incredibila. E o minune de om”, il descrie Adrian pe singurul reprezentant al Romaniei la ultramaratonul din indepartata Argentina. Iulian are 41 de ani si visa sa alerge in desert de mic copil.

  „Unii visau sa ajunga doctori. Altii sa piloteze avioane. Eu visam sa alerg in desert, desi nici nu stiam exact ce este un desert. Cand  am aflat ca exista astfel de competitii am facut tot posibilul sa imi indeplinesc acest vis”, povestea angajatul Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Botosani. 

La ultimul ULTRA a bagat spaima in organizatori 🙂

Adrian Toma a povestit pentru aimx.ro o intamplare hazlie cu Iulian petrecuta la ultramaratonul Sahara Race. „Era in aceeasi situatie inaintea ultimei etape de 10 kilometri, cea mai scurta. Nu mai putea urca pe podium, dar nici pierde locul 4. Cu toate acestea s-a speriat ca ar putea fi intrecut. A gonit efectiv pe ultimii 10 kilometri. Cu 9 kilograme in spate a alergat cu un pace sub 5. Cand l-au vazut organizatorii la finish au crezut ca au „crapat” ceilalti pentru ca nu mai venea nimeni. De obieci se alearga compact ultima runda. Au sarit nu sa-l felicite, ci sa-l intrebe ce s-a intamplat cu ceilalti. De ce nu vin?:)”

Credit Photo: Facebook Racing The Planet