Schioarele din România domină slalomul de la Borșa

0
71
Schioarele din România domină slalomul de la Borșa
Schioarele din România domină slalomul de la Borșa

Schioarele din România domină slalomul din Cupa Balcanică. La Borșa, s-a impus Maria Ioana Constantin, Jennifer-Barbara Nagy-Remetean a fost a doua.

Maria Ioana Constantin a câştigat proba feminină de slalom desfăşurată miercuri, în Cupa Balcanică de schi alpin de la Borşa, după ce se impusese şi în cea de marţi, potrivit Federaţiei Române de Schi-Biatlon.

Constantin a fost urmată, ca şi marţi, de conaţionala Jennifer Barbara Nagy Remetean şi de argentinianca Maria Belen Simari Birkner.

Din 25 de schioare prezente la start, 19 au reuşit să încheie cursa.

Şi la masculin podiumul a fost identic cu cel de marţi, victoria revenind australianului Adam McHugh, urmat de bulgarul Kalin Zlatkov şi de suedezul Albin Henriksson.

Alexandru Ştefan Ştefănescu a fost cel mai bine clasat român, pe locul 16.

La cursă au luat startul 64 de schiori, doar 30 reuşind să o încheie.

La întreceri au participat sportivi din 23 de ţări, România a fost reprezentată de 41 de schiori, dintre care 24 de masculin şi 17 la femnin.

Anul trecut, Maria Ioana Constantin a devenit dublă campioană națională, premiată după evenimentul de la Telegondola si Partia Olimpica Borsa. La competiția organizată de Federația Română de Schi-Biatlon pe pârtia olimpică de schi omologată FIS, au participat sportivi din nouă țări.

La CN premierea s-a facut în sală, informație oferită de Andreea Tocitu

Maria Ioana Constantin este dublă campioană națională la schi alpin în 2023!

Maria Ioana Constantin este dublă campioană națională la Slalom și Combinată Alpină. Ultima competiție din cadrul Campionatului Național de Schi Alpin FIS de la Borșa

Andrei Tudor Stanescu şi Maria Ioana Constantin la Telegondola si Partia Olimpica Borsa.