Slovak Ianco incheie pe podium un an excelent. Rezultate Cluj Eco Trail.

0
976

Slovak Ianco este component al lotului national de ultramaraton de alergare montana. Sportivul din Cluj Napoca a reusit cateva rezultate de marca in 2019. A incheiat anul cu un loc doi in proba de ultramaraton a competitiei Cluj Eco Trail. A fost depasit doar de Catalin Sorecau. Ianco a participat la 19 concursuri. De 12 ori a urcat pe podium. 3 dintre clasari fiind pe cea mai inalta treapta a podiumului.

Slovak Ianco a alergat de 1 decembrie la Cluj Eco Trail. A terminat cei 50 de kilometri, cu 1600 m+ in 3 ore, 51 de minute si 13 secunde

Slovac Ianko Cluj Eco TrailCompetitia s-a nascut din dorinta organizatorilor de a pune in valoare mediul natural si cultural al Clujului. Sunt 3 probe: de 50, 27, respectiv 12 kilometri. Ianco a ocupat locul al doilea in cadrul ultramaratonului. „Timpul meu este mai slab cu 6 minte fata de anul trecut, dar tinand cont ca a fost inclusa o bucla in plus, care mi-a luat 13 minute, as putea sa zic ca am avut o prestatie cu vreo 5-6 minute mai buna. Chiar daca am fost intr-o scadere de forma in ultima luna sunt totusi multumit de rezultatul ultimului concurs din acest an” a declarat Ianco pentru aimx.ro

Alergatorul a vorbit si despre sezonul care a trecut. „Am mai obtinut un loc 6 la ultramaraton si loc 7 la maraton lunga distanta la campioantele nationale si locul 59 la OCC 56 km din cadrul UTMB( cel mai bun rezultat al participantilor din Romania din acest an). Cel mai mare premiu anul acesta a fost participarea la Campionatul Mondial de Ultramaraton din Portugalia, Miranda do Corvo (loc 83 din peste 200 de participanti). Am avut ocazia sa stau atunci aproape 2 saptamani cu cei mai buni alergatori montani de la noi si sa invat foarte mult de la ei” a mai spus Slovak.

Ianco a fost prins la mijloc la Cluj ECo Trail de Catalin Sorecau si Luca Bedetti

Catalin Sorecau, ultramaratonistul care a castigat si a stabilit un nou record in acest an la Via Maria Theresia, a reusit un timp de 3 ore, 44 de minute si 4 secunde. La 7 minute si 8 secunde a venit Ianco, iar la 38 de minute Luca Bedetti. La feminin s-a impus Adriana Plosnita, 5.08.03. Adriana a fost urmata de Alexandra Ungureanu, 5.10.26 si Dariana Dogaru,5.14.56.

Cursa de 27 de kilometri a fost super echilibrata atat la feminin, cat si la masculin. Tensiunea a fost la cote inainte. Nicolae Soare a castigat in 1.50.01, cu doar 4 secunde in fata lui Nicolae Balan si cu un avans de 43 fata de Gyorgy Szabolcs. La feminin Andreea Piscu si Ingrid Mutter au trecut in acelasi timp linia de sosire in 2.07.23. Pe 3 a venit Annika Wanner cu timpul de 2.22.58.

Crosul de 12 kilometri a fost castigat de Ionut Marius Dumitru la masculin, 59 de minute si 24 de secunde si de Anca Faiciuc 1.18.17. Rezultatele complete le gasiti aici.

Autor: Vlad Lucian Arhire