Teofil Vlad si Vlad Capusan au plecat in Patagonia! Prima tinta Frey-Argentina!

0
897
Teofil Vlad si Vlad Capusan au plecat in Patagonia! Prima tinta Frey-Argentina!
Valea Cochamo

Teofil Vlad si Vlad Capusan au inceput 2020 cu planuri indraznete pentru Patagonia!Sezonul acesta a fost unul inchis in sudul Patagoniei cu presiuni joase si ninsori abundente in zona Chalten si Torre del Paines.
In acesta turnura climatica Teofil Vlad si Vlad Capusan au decis sa se inderepte spre Frey, Argentina.

”Am plecat cu mult optimism dar in acelasi timp stim din anii trecuti, ca vom depinde de conditile pe care le vom gasi la fata locului. In Patagonia orice prognoza e doar orientativa si reda relativ o proiectie corecta. In multe cazuri instinctul si experienta fac diferenta. Ne vom indrepta spre Frey-Argentina unde probabil ne vom petrece prima saptamana. Vom savura cateva trasee reprezentative. In a doua parte a expeditiei ne vom indrepta spre vest, spre obiectivul final , in Chile, intr-una dintre cele mai necunoscute zone cu pereti de big-wall.”-Vlad Capusan

Teofil Vlad si Vlad Capusan si-au facut planuri pentru vaile Cochamo pentru 3 saptamani. Acolo se afla unii dintre cei mai mari pereti din America de Sud.

Teofil Vlad si Vlad Capusan au plecat in Patagonia! Prima tinta Frey-Argentina!”Zona este numita si Yosemite of the South. Diferenta e data de salbaticia absoluta si izolarea perfecta. Multi pereti fiind inca neatinsi, iar potentialul din zona pare a fi urias din informatile pe care le-am cules. Ma bucur sa impartasesc aceasta experienta cu Teo Vlad cu care am avut deja atatea experiente faine pana acum.”-Vlad Capusan

”Din nou pe drum. Unele calatorii au o destinatie consacrata. Altele sunt despre explorare, atat in exterior, cat mai ales in interior. De data aceasta drumul nostru duce spre valea Cochamo din Patagonia chiliana. Un Yosemite sud-american inca putin valorificat fata de potentialul existent, unde pereti de peste o mie de metri au rute fara prea multe repetari si alti pereti asteapta inca primii cataratori.
Multumesc Viva Credit pentru incredere si sustinere in acest protect!”-Teofil Vlad

De fiecare data cand plecam intr-o expeditie de acest gen imi dau seama ca astfel de proiecte nu ar fi posibile fara oameni care inteleg spiritul alpin, natura si valorile dupa care ne ghidam.-Vlad capusan

Teofil Vlad si Vlad Capusan au plecat in Patagonia! Prima tinta Frey-Argentina!”Sponsorul principal al expeditiei este Darian DRS care implineste 30 de ani de activitate si ma bucur sa impartasim aceleasi valori dupa mai bine de 8 ani de colaborare, in care am atins impreuna mari inaltimi.
Echipamentul dar si logistica e asigurata de Climbing Technology, cu siguranta una dintre cele mai complexe companii de echipament de escalada pe care o recomand cu incredere.
Deasemnea multumesc echipei Rock’n Snow pentru motivatia si bucuria pe care mi-a dat-o punand bazele acestui proiect.

Pentru mine Centrala de escalada a fost cel mai fain loc de antrenament in ultimele luni si m-am simtit excelent alaturi de comunitatea noastra in care pe langa povesti si antrenamente, am avut un timp grozav.
Multumesc pentru sprijinul financiar AEGON Romania si Damarc SPED Trans.”-Vlad Capusan

Declaratii postate pe conturile de socializare

Pe AIMX puteti afla si unde se muta ”Spartanii” in 2020. Articolul este aici!