joi, februarie 22, 2024
AcasăFII DE NEOPRITȘtiri AIMXEste "COD ROSU" de sportivi romani la competitiile din Europa

Este „COD ROSU” de sportivi romani la competitiile din Europa

Zeci de sportivi romani se pregatesc sa ia startul in Europa la acest sfarsit de saptamana. Alergare montana, IronMan sau inot in ape libere sunt disciplinele sportive la care vor concura. Lavaredo Ultra Trail ( Italia) este un concurs aflat efectiv sub asediul alergatorilor de la noi din tara. Tot in Italia, Paul Georgescu vrea sa obtina calificarea in finala OceanMan. Bogdan Ionita va participa la SwissMan ( Elvetia), unul din cele mai dure concursuri de IronMan din lume. Sfarsitul de saptamana se incheie cu Campionatul Mondial de Alergare Montana pe distanta lunga (Polonia). Romania participa cu echipe atat la masculin, cat si la feminin. 

Lavaredo deschide „balul” vineri seara, la miezul noptii, in Romania. 24 de sportivi romani iau startul in cea mai lunga dintre curse: 120 de kilometri, cu 5800 de metri diferenta de nivel

Lavaredo Ultra Trail este o cursa ajunsa la a 12-a editie. Startul se da din celebra statiune italiana Cortina d”Ampezzo. 24 de romani se afla la start (5 femei). Printre ei si componentii lotului Romaniei prezent la Mondialul de Ultramaraton Montan (Spania). Robert Hajnal este cel mai bine cotat roman. Organizatorii il plaseaza intre primii 30 de ultramaratonisti care vor lua startul, conform punctajului ITRA.

Lista romanilor Lavaredo Ultra Trail: Robert Hajnal, Radu Milea, Corneliu Buliga, Alexandru Burlacu, Alin Cardei, Gabriel Cojan, Stefan Dan, Dan Lupu, Liviu Man, Mihai Nenciu, Alex Cosmin Petrut (FOTO), Adrian si Adriana Plosnista, Oana Alina Popa, Ioana Maria Sabo, Paul Smereciuc, Costin Soroceanu, Diana Surubaru, Andrei Tale, Stan Turcu, Adelin Udeanu, Cristina Vasilache, Marian Vasile, Adam Vodnar.

Sambata dimineata( ora 11) se da startul si cursei de 48 de kilometri, cu 2600 de metri diferenta de nivel: Cortina Trail. 45 de romani vor concura.

Lista romanilor Cortina Trail: Carmen Albisteanu, Alexandru Moga Duina, Bogdan Antonescu, Aristotel Ioan Arghius, Silviu Baciu, Dan Balan, Liviu Becheanu, Bogdan Brumbea, Iulian Bucatariu, Sebastian Chiriac, Raluca Chistol, Cristina Craiciu, Radu Crainic, Cristian Bilegan, Cristian Decean, Loredana Dumea, Petre Andrei Dumitru, Ana Maria Florescu, Stefan Gheorghe, Andreea Ghiura, Florin Glinta, Mihai Godeanu, Mihaela Grozea, Mihaela Hainarosie, Cristina Haita, Andrei Ion, Octavian Andrei Ivanov, Ioana Luiza Loloiu, Roxana Lucaci, Georgeta Manolache, Cristina Nemes, Andrei Pana, Dragos Pirnog, Cristian Pop, Oana Rotter, Lazar Sangeorzan, Octavian Sfecla, Marinel Stanila, Alexandra State, Dragos State, Adrian Surubaru, Florin Totalca, Livian Trufin, Tiberiu Turak, Andrei Zamfir.

Inceputul a fost unul de bun augur. Nicolae Balan a castigat detasat prima cursa din cadrul Lavaredo, Cortina Skyrace.

SWISSMAN INCEPE LA 6 DIMINEATA CU INOT IN LACUL MAGGIORE. BOGDAN IONITA ESTE ROMANUL CARE VA LUA STARTUL INTR-UNUL DIN CELE MAI TERIBILE CONCURSURI DE IRONMAN DIN LUME

Vineri seara a avut loc sedinta tehnica a competitiei, cu prezentarea natiunilor. Steagul Romaniei nu a lipsit. Bogdan Ionita (50 de ani) este triatlonistul care va reprezenta tara noastra. SwissMan a fost desemnat al saselea cel mai dur triatlon din lume de revista 220triathlon. In noaptea de vineri spre sambata, la ora 4 (ora Romaniei), concurentilor li se va permite accesul pentru a-si lasa bicicletele in zona de tranzitie. La ora 5 dimineata feribotul va pleca in larg, iar o ora mai tarziu se va da startul concursului. Urmeaza 3,8 kilometri de inot, 180 pe bicicleta si 42 de kilometri de alergare. Ce spune Bogdan Ionita inainte de concurs puteti citi aici. 

Paul Georgescu concureaza la ELITE si vrea calificarea in finala OceanMan (Dubai)

OceanMan este primul Campionat Mondial de Inot in ape libere. Circuitul s-a dezvoltat extraordinar si propune numai putin de 12 locatii de concurs. In 2018 finala se desfasoara in Dubai, pe 17 noiembrie. Paul Georgescu a ales Lago d”Orta pentru a incerca sa ajunga a doua oara consecutiv in finala. Traseul are 14 kilometri, iar Paul va inota la ELITE. Pentru a-si asigura un loc in finala Paul Georgescu trebuie sa prinda un loc intre primii 10. La aceeasi proba vor mai concura Alin Reus si David Neculai. Bogdan Deac ( roman stabilit in SUA) va participa la proba de 4,5 kilometri. Anton Zamfir va reprezenta Romania in concursul juniorilor (proba 4,5 kilometri). Anton se afla si el la a doua participare la OceanMan si face parte din stafeta de copii care are ca obiectiv traversarea Canalului Manecii in 2019. Detalii aveti aici.

Duminica, in Polonia, se desfasoara Campionatul Mondial de Alergare Montana pe distanta lunga

2 medalii de bronz a castigat Romania la Mondialul din 2017: la echipe feminin si individual, prin Denisa Dragomir. In acest an competitia se desfasoara la Karpacz (Polonia).

Lotul Romaniei (feminin): Denisa Dragomir, Ingrid Mutter, Iulia Gainariu, Andreea Piscu

Lotul Romaniei (masculin): Viorel Palici, Bogdan Damian, Gyorgy Szabolcs, Ionut Zinca, Andrei Preda.

Va fi un week-end plin, iar aimx.ro va va tine la curent cu evolutiile romanilor atat pe site, cat si pe pagina de facebook.

Autor: Vlad Lucian Arhire

DIN ACEEASI CATEGORIE
- Reclamă -

CELE MAI POPULARE