Steaua începe în forță 2021! Câștigători în etapa a doua a Naționalelor de atletism

72
Steaua începe în forță 2021! Câștigători în etapa a doua a Naționalelor de atletism
sursa foto Facebook Daniela Stanciu

Steaua începe cu succes seria întrecerilor în Sala ”Ioan Soter” din Complexul Sportiv Naţional ”Lia Manoliu” din Bucureşti. Mihai Cristian Pîslaru a câştigat proba de 200 metri, după victoria la 400 metri. Şi Florina Ştefana şi-a trecut în cont două victorii, la 1.500 metri și la 800 metri. La 800 metri, Dorin Andrei Rusu a câștigat în 1:52.14

Steaua începe cu mari ambiții 2021. Alina Rotaru a fost legitimată pentru întrecerile la lungime. Daniela Stanciu continuă evoluțiile bune. A câştigat la săritura în înălţime cu 1,90 metri. 

Daniela Stanciu si Oana Pantelimon au transformat visul olimpic in realitate. Colaborarea campioanei la inaltime cu fosta atleta care urca pe podiumul olimpic a inceput in 2012. La Campionatul National de la Pitesti atleta legitimata la Steaua a realizat baremul olimpic si a castigat titlul national cu o saritura de 1,96 metri.

Antrenata de fosta sportiva medaliata cu bronz la Jocurile Olimpice de la Sydney 2000, Stanciu va reprezenta Romania la Tokyo. AIMX a aflat cum a inceput colaborarea dintre cele doua campioane.

Daniela Stanciu si Oana Pantelimon transforma visul olimpic in realitate

” Daniela m-a sunat si mi-a spus ca-si doreste sa o pregatesc. Am acceptat, eu remarcandu-i de mult timp calitatile fizice excelente pentru proba de saritura in inaltime. Dupa ce am inceput sa lucram impreuna si am cunoscut-o mai bine, am descoperit o persoana hotarata, ambitioasa, serioasa si foarte dornica de performanta. Am lucrat foarte bine la toate capitolele, cu mult accent pe pregatirea tehnica. Este o fata foarte muncitoare si o perfectionista, care isi doreste sa progreseze de la antrenament la antrenament.”Oana Pantelimon

Rezultatele cele mai bune in competitiile imternationale au fost: finala, cu locul 8 la Campionatele Europene de la Zurich în 2014 si finala, cu locul 11 la Europenele de sală, de la Glasgow. Tot in sezonul de sala a devenit campioana balcanica cu 1.92metri. La Campionatul National a obtinut locul 1 cu rezultatul de 1.94metri. Performanta i-a asigurat calificarea la Campionatele Mondiale.

Pe AIMX aflați aici și vești din sporturile de iarnă!

Autor Ovidiu Pețenghea