Un GORUN batran de 5 secole este simbolul Subcarpati Trail Run. Concursul e pe 25 iulie

225

Subcarpati Trail Run este o competitie de alergare aflata la prima editie. Organizatorii fac eforturi importante pentru ca aceasta sa se tina in ciuda pandemiei de coronavirus. 410 alergatori este numarul maxim de alergatori care se vor afla la start. Inca mai sunt locuri. Concursul propune doua trasee: cros 12,7 km, cu 450 de metri diferenta de nivel si semimaraton 21,5 kilometri, cu 800 de metri diferenta de nivel. Data de desfasurare este 25 iulie.

Subcarpati Trail Run are loc la Cocorăștii Mislii, Prahova

Localitatea se afla la aproximativ 20 de minute de Ploiesti. Comuna compusa din 3 sate e „prinsa” intre poate cele mai celebre drumuri nationale din tara: DN 1 si DN1A. Iar Mislea este paraul care strabate asezarea pe o distanta de 6 kilometri. Traseele Subcarpati Trail Run ajung si prin padurea Goruna.

Daca esti pe lista de start vei trece in alergare pe langa simbolul concursului: un GORUN, atestat in 1490, de pe vremea lui Vlad Tepes. Copacul este impunator: vegheaza si transmite istoria generatiilor anterioare.

Gorunul, monument al naturii, este atestat documentar in anul 1490

Organizatorii Subcarpati Trail Run: „Dorința de a realiza o astfel de cursă în zonă, pe care organizatorii o cunosc în urma propriilor antrenamente, s-a amplificat în ultima vreme, datorită „dorului” de curse de alergare. Competiția va respecta regulile impuse de pandemia Covid-19 și va avea un număr limitat de participanți, 410. Fiecare alergător este rugat să citească cu atenție regulamentul evenimentului înainte de înscriere”.

Pe langa cros si semimaraton se va organiza, de asemenea, o cursa a scaunelor rulante, lângă Gorunul – simbol al evenimentului. După cursă, concurenții vor avea parte de un gulaș gustos, în poienița de la baza pădurii.

Numărul probelor va fi extins din 2021: planurile vizeaza o cursa de biciclete, maraton si chiar un traseu pentru ultramaraton

Dintre alergatorii cunoscuti, la editia din acest an, s-au inscris la cros Robert Boroi, Adela Paulina Baltoi, Ionut Timofte, Mihai Godeanu, iar la semimaraton: Andrei Ivanescu, Cristian Mosoiu, Dan Alexandru Criscu , Victor Iliescu, Angela Ilie sau Lupu Albert. 

Si tu te poti inscrie, aici!!!

Tot pe aimx.ro poti citi si cum s-a terminat competitia European Masters Athletics pentru Romania, aici!!!

Autor: Vlad Lucian Arhire