Tibi Useriu trece de al patrulea punct de verificare! E lider autoritar in 6633 Arctic Ultra

763

Tibi Useriu trece de al patrulea punct de verificare, dupa ce s-a odihnit doar 11 ore si ataca spre miezul zilei de duminica 200 de mile. Efort incredibi! Patrick O Toole si Paul Deasy il urmaresc.

Tibi Useriu trece de al patrulea punct de verificare dupa 163 de mile facute dupa aproximativ 50 de ore de la start in 6633 Arctic Ultra.

Irlandezul Patrick O’ Toole a plecat din al treilea punct de verificare dupa 6 ore de la trecerea lui Tibi Useriu. O’ Toole a castigat in 2014 un maraton foarte dificil, prin desertul Sahara.

Tibi Useriu trece de al patrulea punct de verificare si ramane in cursa pentru apararea titlului in 6633 Arctic Ultra.

Ultramaratonul a inceput joi, la 20.30 ora Romaniei. Arctic Ultra are  617 kilometri si a adunat la start 23 de concurenti. Din cei patru romani, trei au abandonat. Florentina Iofcea s-a alaturat pe lista celor care nu au mai continuat, dupa problemele care i-au scos din cursa si pe Levente Polgar si pe Avram Iancu. Motivele au fost prezentate de AIMX.RO. aici.

 

„It’s up to you” (depinde de tine) i-a spus doctorul lui Avram Iancu.

„Atunci am facut vreo 50 de metri sa vad ce simt. Schiopatam vizibil cu dureri mari. Ma cunosc! Am realizat ca rana nu este recuperabila intr-un timp scurt. Am ajuns in starea in care vointa celor mai darji oameni de pe planeta, cumulata la un loc, nu m-ar fi putut duce pana la linia de sosire. IN TIMPUL IMPUS!”

Organizatorii au propus un traseu de 350+ mile pentru a marca cei zece ani de cand are loc acest concurs.

„Nu competitia m-a invins ci am fost tradat de propriul organism. Problema a venit cand imi era lumea mai draga si cand totul decurgea conform cu planul de acasa. In aceasta situatie, am luat cea mai buna decizie: retragerea din cursa. 
Va multumesc tuturor pentru sustinere. In viata trebuie sa acceptam cu demnitate infrangerile si sa privim cu optimism spre viitor.” 

Declaratia lui Avram Iancu la capatul 6633 Arctic Ultra

Credit foto: Arctic Ultra 6633 Facebook.

Autor: Ovidiu Pețenghea