Timisoara se pregateste de Maraton! Peste 1500 de alergatori sunt asteptati

357
Timisoara se pregateste de Maraton! Peste 1500 de alergatori sunt asteptati

Timisoara se pregateste de un eveniment international. Alergatori din 15 tari sunt asteptati in iunie la a doua editie UVT Liberty Marathon. Cea de-a doua editie a evenimentului sportiv se va desfasura sub sloganul „Dare to run”! Evenimentul se adreseaza atat alergatorilor experimentati, cat si tinerilor si copiilor aflati la prima experienta de alergare in cadrul unei curse organizate.

Timisoara se pregateste pentru curse atat pentru cei care alearga din placere cat si pentru impatimitii de alergat.

Traseele propuse variaza, de la 2 la 42 de kilometri. Mai multe informatii privind cele patru categorii de curse gasiti aici!

A doua editie a UVT Liberty Marathon isi propune sa aduca impreuna 1500 de alergatori.

“Pana in 2021, anul in care Timisoara va fi Capitala Europeana a Culturii si, speram, un magnet pentru intreaga regiune, ne propunem ca UVT Liberty Marathon sa devina un eveniment international. Vrem sa fie o intrecere de referinta pentru iubitorii de sport. Timisoara poate sa fie un punct important pe harta marilor maratoane urbane din tara, dar si din aceasta parte a Europei”– profesor universitar doctor Marilen Gabriel Pirtea, rectorul Universitatii de Vest din Timisoara.

Cea de-a doua editie a UVT Liberty Marathon cuprinde o serie de conferinte care au invitati de prim plan. Sunt personalitati active in dezvoltarea personala si promovarea unei vieti sanatoase. Seria conferintelor a debutat cu Andrei Rosu! Andrei este primul care a finalizat circuitul 7 maratoane si 7 ultramaratoane pe cele 7 continente. Andrei e castigator al Cupei Mondiale de ultra-triatlon, proba de triplu Ironman. Rosu e vice-campion al probei de cvintuplu Ironman si finisher al unui Deca Ironman – concurs care presupune parcurgerea a 38 kilometri de inot, 1800 kilometri de pedalat si 420 kilometri de alergare.

A doua conferinta, din 9 aprilie, a avut-o ca invitata pe Dr. Lavinia Bratu, iar tema abordata a fost „Construieste-ti obiceiuri sanatoase si frumoase”, cu o dezbatere despre potentialul imens de care fiecare persoana dispune si modalitatile prin care acesta poate fi activat.