Tinta pe Europeanul de Tir. Reprezentantii Romaniei sunt la Osijek, in Croatia

0
922
Tinta pe Europeanul de Tir. Reprezentantii Romaniei sunt la Osijek, in Croatia

Tinta pe Europeanul de Tir. Romania este singura natiune cu doua finlaiste la pusca 10 metri! Laura Georgeta Coman si Roxana Sidi concureaza cu Yulia Karimova din Rusia, cu italianca Petra Sublasing. Aspiratii in finala au si elvetianca Nina Christen, austriaca Franziska Peer sau poloneza Katarzyna Komorowska. Intra in competitia finala la 10 metri pusca si daneza Anna Nielsen.

Tinta pe Europeanul de Tir! Finala este programata sambata. Romania mizeaza pe Coman si pe Sidi!

Reprezentanta Italiei, Sublasing  are cea mai buna pozitie in clasamentul mondial din randul sportivelor din Europa. Petra este pe locul 11. Germanca Isabella Straub este pe 13, iar a treia sportiva din Europa in ierarhia mondiala este Laura Coman pe 15. Conform ierarhiei din aceasta luna. Clasamentul este aici!

” Trag vineri cu fetele si seara la mixt cu Alin Moldoveanu. Trebuie sa ma odihnesc sa fiu pregatita pentru trageri”- Laura Coman

Tinta pe Europeanul de Tir. Reprezentantii Romaniei sunt la Osijek, in Croatia
Eliza Molnar, Laura Coman si Roxana Sidi!

Fostul lider mondial si european Laura Coman face parte din echipa de fete  cu Eliza Molnar si Roxana Sidi. Roxana a vorbit pentru AIMX inainte de tragerile de la inceputul weekend-ului!

„A fost destul de greu de tras joi, important este ca suntem in finala doua romance.  Acum vom vedea cum vor decurge lucrurile.  Cred in echipa si in mine! Este un pas inainte, aceasta finala va fi cel mai bun antrenament in drumul de calificare pentru Jocurile Olimpice!”-Sidi Roxana

Romania a castigat medalia de argint in proba de echipa mixta-pusca,10 metri aer comprimat, la Cupa Mondiala din India. Etapa de la New Delhi s-a desfasurat intre 20 si 28 februarie. Echipa Romaniei a fost formata din Laura Coman si campionul olimpic de la Londra, Alin Moldoveanu.

Tinta pe Europeanul de Tir. Reprezentantii Romaniei sunt la Osijek, in Croatia
Alin Moldoveanu dupa titlul olimpic!

Romania s-a clasat pe locul 2 intr-un concurs cu multi concurenti de top aflati la linia de tragere. Laura Coman si Alin Moldoveanu au obtinut 496,2 puncte. Medalia de aur a fost cucerita de China. Valorosii sportivi asiatici au reusit si un nou record mondial: 503,6 puncte. Koreea a prins ultima treapta a podiumului cu 433,4 puncte.

Laura Coman a incheiat 2018 in TOP 10 mondial si pe locul 2 european, la o diferenta infima de prima pozitie. In aceeasi formula Romania a cucerit argintul in 2018, la etapa de Cupa Mondiala din Mexic, Guadalajara.

Autor: Ovidiu Pețenghea