Bun ca vinul vechi: titlul national si timp de barem de Jocuri Olimpice pentru Marius Cocioran

222

Marius Cocioran a castigat titlul de campion national la 35 de kilometri mars. Este unul dintre cele mai importante rezultate pentru marsaluitorul care va implini in vara 38 de ani. „Daca as face un clasament al rezultatelor din toata cariera mea acest titlu se afla in TOP 3”, a declarat Marius pentru aimx.ro. Competitia s-a desfasurat la Buzias, in judetul Timis.

Marius Cocioran: „Acest rezultat imi da o incredere enorma ca pot ajunge pentru a treia oara la Jocurile Olimpice”

Ultima zi a lunii octombrie i-a adus un zambet mare pe fata lui Marius Cocioran, cel mai experimentat marsaluitor roman aflat in activitate. Atletul a reusit sa castige „al 14-lea sau al 15-lea titlu de campion national la individual”. Toate au importanta lor, dar cel castigat in aceasta sambata ploaioasa si mohorata, pe strazile din Buzias, pare sa fi venit fix in momentul in care trebuia.

„Cred ca pentru orice sportiv de performanță, fiecare titlu sau rezultat bun are o semnificație aparte. Acest titlu național, daca as face un clasament, se află în top 3. Asta pentru ca vine după o pauza destul de lunga si grea in care nu am mai reusit sa obtin titlul. Ceea ce cred ca m-a ajutat cel mai mult sa obtin acest titlu a fost încrederea pe care am recapatat-o după o lungă perioadă de timp. Trebuie sa recunosc ca dupa eșecul de la JO de la Rio, din 2016, unde am fost foarte bine antrenat am traversat o perioadă mai grea. Narcis Mihăilă, cu care am facut pregatirea cot la cot, a avut un moment mai dificil in cursa, cum de altfel, din pacate mai apar, iar eu mi-am continuat cursa precum era planificat. Sunt convins ca amândoi vom ajunge la Jocurile Olimpice”.

Marius Cocioran impreuna cu fiul sau

Marius traverseaza a doua sa tinerete.

„Fizic ma simt excelent, iar rezultatul de azi, care este de altfel si record național pe 35 km mars imi da încredere enormă ca pot sa ajung a 3-a oară la JO. Rezultatul de astăzi de 2:40min48sec., a fost pe tempo de barem de JO, adică sub 3h50min. Binenteles mai este putin de muncă.”

Campionul national al Romaniei a avut un motiv dublu de sarbatoare.

„Mai fericit m-a facut rezultatul sportivului meu Remus Rădoi. Acesta a obținut titlul de campion național la tineret. A reusit si record național de tineret, cu un rezultat excelent de 2:49m38s.”

Remus Radoi, campion national de tineret 35 de km mars

Narcis Mihaila a devenit vicecampion national de seniori, iar pe locul al treilea a urcat Andrei Gafita.

Tot pe aimx.ro poti afla si cine s-a impus la ULTRA ZARAND, aici!!!

Autor: Vlad Lucian Arhire